Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Κλειδώνει” η προκαταρκτική γιά το Βατοπέδι ;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Κρίσιμη σύσκεψη κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα…

συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή, με τη συμμετοχή καθηγητών του ποινικού και συνταγματικού δικαίου.

 

Σύμφωνα με τα Νέα, στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής και θα κριθούν δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά την υποβολή του υπομνήματος της Σταματίνας Μαντέλη:

 

Πρώτον, εάν θα ζητηθεί μικρή παράταση των εργασιών της Επιτροπής ώστε να κληθούν εκ νέου οι υποδειχθέντες από την κ. Μαντέλη πρώην υπουργοί ως οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

 

Δεύτερον, αν θα γίνει δεκτή η πρόταση του ΛΑΟΣ να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για να δώσει διευκρινίσεις για την υπόθεση ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

 

Για το θέμα αυτό οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν εισηγήσεις να κληθεί ο κ. Καραμανλής, καθώς η κ. Μαντέλη «έδειξε» προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το πού βρισκόταν η κεντρική καθοδήγηση για τις ανταλλαγές εκτάσεων, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι τυχόν κλήση του τέως πρωθυπουργού στην Εξεταστική Επιτροπή θα ισχυροποιούσε τα επιχειρήματα της Ρηγίλλης περί σχεδίου δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε