Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Οι δραματικοί διάλογοι Τσίπρα – Μέρκελ: “Ή παίρνω το χρέος ή φεύγει το ΔΝΤ”

Οι δραματικοί διάλογοι Τσίπρα – Μέρκελ: “Ή παίρνω το χρέος ή φεύγει το ΔΝΤ”

– Φορτισμένη η ατμόσφαιρα στο τελευταίο Eurogroup που κατέληξε σε ναυάγιο
– Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Μέρκελ παρουσία Μακρόν και τα αστεία για τον… Σόιμπλε
– Αν στο επόμενο Eurogroup δεν βρεθεί λύση, η αγωνία παίρνει παράταση για τις 22 Ιουνίου
– Και την Σύνοδο των G7 απασχόλησε το ελληνικό θέμα

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με αστερίσκους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ. “Ή θα υπάρξει λύση για το χρέος με την συμμετοχή του ΔΝΤ ή το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα” είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. “Ζητώ μία καθαρή λύση που είναι προς το συμφέρον όλων” πρόσθεσε. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, συζήτησε, μάλιστα, με την Μέρκελ και το ενδεχόμενο να μην προκύψει λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, παρότι η Γερμανίδα Καγκελάριος υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως φαίνεται, αν και αυτό το Eurogroup καταλήξει σε ναυάγιο το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Μάλιστα, η Μέρκελ είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι προτιμάει τη λύση να τη δώσει ο Σόιμπλε. Το ελληνικό θέμα συζητήθηκε και στην Σύνοδο των G7 που πραγματοποιήθηκε στην κοντινή Σικελία ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Μακρόν. Ο νέος Γάλλος πρόεδρος έχει δείξει πως θα συντηρήσει την ελληνογαλλική φιλία ενώ έχει ξεκαθαρίσει εξαρσής πως θα δώσει και αυτός μάχη για το ελληνικό χρέος.

Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία έως τις 15 Ιουνίου που θα προσπαθήσουν να βρουν λύση και να καταλήξουν σε μία συνολική συμφωνία. Πάντως, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως η πρόταση του Eurogroup για προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους αποτελεί τη βάση της συζήτησης.

Πηγή: Real News

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε