Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάσχα στη φρεγάτα Αδρίας για Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο! Αιχμές του υπουργού Άμυνας για την “τουρκική προκλητικότητα”!

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φτάνουν στη φρεγάτα Αδρίας
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φτάνουν στη φρεγάτα Αδρίας

– Κυριακή του Πάσχα στη… θάλασσα για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο
– Έφτασαν με ελικόπτερο στη φρεγάτα Αδρίας, συνοδεία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Γεώργιου Γιακουμάκη
– Είχαν γίνει οι… κατάλληλες προετοιμασίες με… αρνιά, κόκκινα αυγά και παραδοσιακά εδέσματα
– Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη φρεγάτα για την σημερινή επίσκεψη
– Μήνυμα… με νόημα από Καμμένο: “Σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα”
– Δείτε φωτογραφίες από την άφιξή τους και τις συνομιλίες με τα στελέχη του πληρώματος

Στη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Άνδρου, μετέβησαν σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδεία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γ. Γιακουμάκη. Οι τρεις τους βρέθηκαν στη φρεγάτα για τον εορτασμό του Πάσχα.

Αυγά και… αρνιά!

Όπως αναφέρει το onalert.gr, η πολιτκή ηγεσία έφτασε στη φρεγάτα με ελικόπτερο περίπου στις 09:00 σήμερα το πρωί και παρέμεινε για τουλάχιστον τρεις ώρες στο πλοίο.

Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Γεώργιος Γιακουμάκης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με το πλήρωμα της φρεγάτας, να ανταλλάξουν ευχές και φυσικά να γευτούν τα εδέσματα γιατα οποία φημίζεται το Πολεμικό Ναυτικό.

Μαθαίνουμε ότι λόγω της επίσκεψης είχαν φροντίσει για τα… δέοντα κι έτσι στα πλαϊκά της φρεγάτας σουβλίστηκαν δυο αρνιά, ενώ στα φωτογραφικά στιγμιότυπα ο πρωθυπουργός φαίνεται να… τσουγκρίζει κόκκινα αυγά με το πλήρωμα του πλοίου!

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, φρόντισε να κάνει retweet μία δημοσίευση με φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη φρεγάτα.

 

Επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το ΥΠΕΘΑ, με μία ανακοίνωση μεταφέρει την δήλωση και τις ευχές του υπουργού, Πάνου Καμμένου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως “ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

“Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ επισκέφθηκαν τη Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» και αντάλλαξαν ευχές για την εορτή του Πάσχα με τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και το πλήρωμα.

Καμμένος: “Η παρουσία του Πρωθυπουργού σήμερα στη Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, στέλνει ένα μήνυμα προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι είμαστε όλοι δίπλα τους”

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στους Εθνοφύλακές μας, στους αποστράτους και στους εφέδρους Χρόνια Πολλά. Χριστός Ανέστη. Το μήνυμα της Ανάστασης είναι το μήνυμα της ελπίδας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί παρ’ όλη την πίεση που δέχτηκαν και δέχονται από την οικονομική κρίση, με βαθιές περικοπές, συνεχίζουν να έχουν υψηλό ηθικό, προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Σε εποχές που δεχόμαστε την τουρκική προκλητικότητα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις απαντούν σε κάθε πρόκληση, διαφυλάττουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Ζητούμε από όλους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, να σεβαστούν τα σύνορα και να ξέρουν ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν ούτε ένα χιλιοστό στο ελληνικό έδαφος, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στους ελληνικούς αιθέρες. Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα τους“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε