Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πετρόπουλος για “πάγωμα” συντάξεων: Θα δείτε όταν θα… δείτε

Πετρόπουλος για “πάγωμα” συντάξεων: Θα δείτε όταν θα… δείτε

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος από το βήμα της Βουλής ότι στο πολυνομοσχέδιο – ουρά με μέτρα που αναμένεται να κατατεθεί θα υπάρχει διάταξη για νέο πάγωμα διαρκείας στις συντάξεις. Μόνο που το επιβεβαίωσε δια της… πλαγίας οδού: θα δούμε όταν θα τεθεί η διάταξη, όπως θα τεθεί γιατί ακόμα δεν έχει τεθεί…

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού και απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου για το εάν επιβεβαιώνει ή διαψεύσει τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε «οι σχετικές διατάξεις θα τεθούν στη συζήτηση, όπως θα τεθούν, διότι δεν έχουν τεθεί ακόμα. Αν υπάρξουν και σε ποια έκταση θα υπάρξουν τέτοιες πρωτοβουλίες, θα το διαπιστώσουμε όλοι από την εισαγωγή της σχετικής διάταξης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υπενθύμισε ότι «με το νόμο Κατρούγκαλου μπήκε πάγος στις συντάξεις μέχρι το 2018. Ήρθε το 4ο Μνημόνιο και το πήγατε στο 2021. Θα έρθει και νέο πακέτο που θα το επεκτείνει μέχρι το 2022;».

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως εισηγήτρια της πρότασης νόμου του κόμματός της «για το εγγυημένο εισόδημα- αύξηση των κοινωνικών παροχών» που συζητείται στην Ολομέλεια, επανέλαβε το ερώτημα καλώντας την υπουργό να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε