Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καμία εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει – Μόνη λύση η σύσταση προανακριτικής

«Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του στο X το απόγευμα της Τετάρτης (16.7.25).

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος με την οποία απαντά στην πρόταση της ΝΔ για εξεταστική στον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα, υποχρέωση της κυβέρνησης αποτελεί η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και καταχράστηκαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Ενώ την κατηγορεί για συμψηφισμό.

«Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν ο ίδιος πριν λίγο καιρό δήλωνε ότι οι Εξεταστικές δεν καταφέρνουν να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη. Επίσης, δήλωσε ότι δήθεν θα πάρει πίσω τα λεφτά “από τους κλέφτες”. Λεφτά που ο ίδιος και οι υπουργοί του μοίρασαν», αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επισημαίνει: «Οι “κλέφτες” που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης είναι τα γαλάζια παιδιά που πλούτισαν παράνομα από δημόσιο χρήμα που μοίραζε το παρακράτος του. Κύριε Μητσοτάκη το να πάρετε πίσω τα χρήματα αποτελεί υποχρέωσή σας. Όπως υποχρέωση σας αποτελεί η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Και καμία Εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει. Η μόνη λύση είναι η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε να λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη, όπως λέει από από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Εμείς θα τιμήσουμε τον όρκο μας στο Σύνταγμα για να έρθουν όλα στο φως. Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7