Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πηγές ΕΕ: Δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς από την Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προειδοποιούν την Ελλάδα να κάνει πίσω από τις ενστάσεις που εγείρει σε ό,τι έχει να κάνει με την Διακήρυξη της Ρώμης, όπως μεταφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ελλάδα απειλεί να μην υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης, καθώς ζητά να συμπεριληφθεί στο κείμενο, μια ξεκάθαρη δέσμευση για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, ζήτημα “αγκάθι” και στην διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

“Οι διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της Διακήρυξης της Ρώμης έχουν ολοκληρωθεί και το τελικό κείμενο έχει οριστικοποιηθεί από την Ε.Ε. των 27” δηλώνουν ευρωπαϊκές πηγές τονίζοντας πως “μόνο η Ελλάδα έχει επιφυλάξεις επί του κειμένου”.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τουσκ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το ζήτημα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της, πως η ελληνική πλευρά θα υπογράψει τελικώς την Διακήρυξη.

Άλλος αξιωματούχος φέρεται να υποστήριξε πως οι προσπάθειες της Αθήνα να συνδέσει την Διακήρυξη με τις διαπραγματεύσεις, θα πέσουν στο κενό. “Δεν θα εκβιαστούμε από ένα κράτος- μέλος που συνδέει δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε