Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πως είδαν τα κόμματα πλην ΝΔ την συμφωνία των Βρυξελλών

Μωσαϊκό εκτιμήσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την συμφωνία της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα, τουλάχιστον 20-21%, με επιμήκυνση, παράταση και με αλλεπάλληλες δανειοδοτήσεις είτε με τη μορφή του ψευδεπίγραφου σχεδίου Μάρσαλ, είτε με άλλες μορφές όπου αλυσοδένουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει χρέη, χρέη, χρέη για πάρα πολλά χρόνια» σχολιάζει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, τόνισε: «Κανείς νοήμων δεν μπορεί να χειροκροτήσει, όπως και δεν μπορεί να μουτζώσει τα αποτελέσματα της Συνόδου. Διατηρούμε σαν χώρα τη ζωντάνια μας, αλλά ως επί, εν τόκοις, χρήμασι εκδιδομένοι».

«Βαθιά ανάσα για την Ελλάδα» χαρακτηρίζει την απόφαση της Ευρώπης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «δημιουργείται ένα πλαίσιο σταθερότητας για την ελληνική οικονομία».

«Οι χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup συνιστούν ένα συμβιβασμό που δίνει μία ανάσα στην χώρα» δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Όπως αναφέρει, «αρνητικό στοιχείο της χθεσινής απόφασης αποτελεί, για μια ακόμη φορά, η επανάληψη της δογματικής προσήλωσης της Ε.Ε. στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας και η υποχρέωση για έλλειμμα 3% έως το 2013 εν μέσω κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας – Το πρώτο λάθος βήμα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή
Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Γ. Παπανδρέου: “Το συνολικό χρέος θα μειωθεί κατά 26 δισ ευρώ”

Διαβουλεύσεις για γερά νεύρα για να διασωθεί η ζώνη του ευρώ – Φοβούνται ντόμινο από τυχόν επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»

Απειλή αγωγών από τις τράπεζες για τη φόρο-εισφορά υπέρ της Ελλάδας

Η πρόταση των Σοφών της Μέρκελ για την Ελλάδα – Βαρύ το κλίμα στην Αθήνα

F.T.: Η Ελλάδα η πρώτη δυτική ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε