Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Πρώτη φορά: Τι λέει ο Τραμπ για την Ελλάδα και το ΔΝΤ!

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Αυτό που όλοι περίμεναν συνέβη το βράδυ (τοπική ώρα) της Πέμπτης (23.02.2017). Για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση για το ελληνικό ζήτημα! Μπορεί να είχαν γίνει διάφορες αναλύσεις για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο, ο Τραμπ παρέμενε “γρίφος” ακόμα και για την ίδια την Κριστίν Λαγκάρντ. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο νέος Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μανούτσιν ευθυγραμμίζει την Ουάσιγκτον με τις θέσεις του ΔΝΤ ζητώντας από τον Διεθνή Οργανισμό να κρατήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική οικονομική κρίση είναι πρόβλημα της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε ότι “συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του προβλήματος”.

Ο ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Τραμπ κατά την ορκωμοσία του -  ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, ώστε να παραμείνει σταθερό στην σκληρή του θέση απέναντι στις σκληρές γερμανικές πιέσεις για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι σε αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε το Ταμείο να έχει υποστήριξη από το πιο ισχυρό μέλος του, τις ΗΠΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε