Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Μαρκόπουλο μετά τις δηλώσεις για «γκρίζες ζώνες και περίεργες μπίζνες»

Ο κ. Κασσελάκης καλεί τον κ. Μαρκόπουλο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ή να προβεί σε δημόσια ανάκληση
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξώδικο απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Αφορμή, οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε τον επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατίας ως «επιχειρηματία πρόεδρο με γκρίζες ζώνες και περίεργες μπίζνες».

Η νομική αυτή κίνηση έρχεται μετά από δηλώσεις που είχε κάνει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, στις 20 Ιουνίου, όπου χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «επιχειρηματία πρόεδρο με γκρίζες ζώνες και περίεργες μπίζνες».

Στην εξώδικη δήλωση επισημαίνεται πως οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι αναληθείς, συκοφαντικοί και προσβλητικοί, πλήττοντας την τιμή και την υπόληψη του κ. Κασσελάκη.

Επιπλέον, τονίζεται ότι οι δηλώσεις υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής κριτικής, καθώς δεν αφορούν θέσεις ή πολιτικές δράσεις, αλλά στοχεύουν στην προσωπική απαξίωση του Προέδρου του κινήματος Δημοκρατίας.

Ο κ. Κασσελάκης καλεί τον κ. Μαρκόπουλο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ή να προβεί σε δημόσια ανάκληση μέσω των επίσημων λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το Κίνημα Δημοκρατίας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα ενώπιον των Δικαστηρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά», είπε η δημοσιογράφος στον βουλευ΄τ
Kατερίνα Παπακωστοπούλου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
8
Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης μετά τον νέο νόμο – Στις 64.095 οι εγκρίσεις μετακλήσεων το πρώτο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις μετακλήσεων εργαζομένων από τρίτες χώρες καταγράφεται το πρώτο οκτάμηνο του 2026 σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος)
Αμάλ Κλούνεϊ και Κωνσταντίνος Τασούλας συναντιώνται 12 χρόνια μετά – Ο καλός σκοπός για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμάλ Κλούνεϊ επισκέπτεται την χώρα μας - Είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Κλούνεϊ
Ο Μάρκο Ρούμπιο έρχεται Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου – Θα συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και πιθανόν και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφτεί τη χώρα μας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 6ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσινγκτον