Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ για τις offshore: Το βάλατε στα πόδια! Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στη ΝΔ για τις offshore: Το βάλατε στα πόδια! Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ

– Φουλ επίθεση με σκληρές εκφράσεις από τον πρωθυπουργό κατά της ΝΔ για την αποχώρησή της από την συζήτηση για τις offshore
– Φέρνουμε βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας – Ετσι απαντάμε στην λάσπη και την χυδαιότητα
– Αποχώρησαν γιατί φοβήθηκαν απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία ή γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών!, αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός
– Τα σκάγια πήραν και τον Σταύρο Θεοδωράκη – «Δεν περίμενα όταν λείπει ο κ. Μητσοτάκης να αφήνει εσάς στο πόδι του»

Μόνος του έπαιξε μπάλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι στην Βουλή αφού νωρίτερα η ΝΔ αποχώρησε από την συζήτηση και την ψηφοφορία για την αλλαγή της διάταξης για τις offshore πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Τσίπρας, ξεκίνησε με φουλ επίθεση χαρακτηρίζοντας κωμικοτραγική την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση και την ψηφοφορία για τη νέα διάταξη για τις offshore στην Βουλή.

«Θα περίμενα να μας κατακεραυνώσουν», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε ειρωνικά στο μεγάλο σκάνδαλο όπως αποκάλεσε πρωτοσέλιδο εφημερίδας η οποία και αποκάλυψε την υπόθεση με τις offshore.

«Δεν είναι όμως εκεί η ουσία,» είπε. «Είναι οτι μας καλούσε επι δυο συνεχόμενα 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή. Και όταν ήρθαμε στην Βουλή για να αποκαλυφθεί αυτή η επικοινωνιακή αθλιότητα το βάλατε στα πόδια». «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», είπε και μίλησε για στρατηγική αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παράξει σοβαρό πολιτικό αντίλογο.
«Αυτό δεν καθρεφτίζει μόνο την στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα» είπε. «Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση».

Και συνέχισε: «Παρουσιάζουν τους εχθρούς του λαϊκισμού αλλά βασίζουν την ρητορική τους στον πιο ακραίο λαϊκισμό. Πάει πολυ να μας κατηγορεί το κόμμα εκείνο οταν δεν υπάρχει λίστα που να μην υπάρχει το όνομα Παπασταύρου και να κατηγορεί για offshore την αριστερά».

Ο πρωθυπουργός, είπε ακόμα ότι ο πολιτικός λόγος και όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου.

«Φέρνουμε μια βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, ίσως κάποιοι πουν ότι αυτό γίνεται με υπερβολικό τρόπο, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ «το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και τόνισε: «Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε