Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σκοτωμός στην Εξεταστική για την Υγεία

Σκοτωμός στην Εξεταστική για την Υγεία

Οι δικογραφίες για το Ερρίκος Ντυνάν και τις τιμολογήσεις που έγιναν με υπουργική απόφαση επί υπουργίας Μάκη Βορίδη για αρθροσκοπήσεις από το ιατρικό και διαγνωστικό κέντρο στο οποίο μετέχει ο βουλευτή της ΝΔ Μάριος Σαλμάς στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Ένταση όμως υπήρξε με το «καλημέρα» για το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ από την δικαστική διερεύνηση που αναφέρεται στην ύπαρξη «μυστικού μνημονίου κατανόησης για την πώληση του Ντυνάν σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και τις τηλεοπτικές εκπομπές του μέλους της επιτροπής και ανεξαρτήτου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου με αφορμή την συνέντευξη του υπόδικου Ανδρέα Μαρτίνη.

Το θέμα επίσης της τηλεοπτικής συνέντευξης που πήρε στην εκπομπή του ο κ. Νίκος Νικολόπουλου από τον Ανδρέα Μαρτίνη έθεσε αρχικά ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς σημειώνοντας πως είναι αδόκιμη συμπεριφορά που πλήττει το κύρος της Επιτροπής. Το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ έθεσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αντέκρουσε τις δυο «μομφές» μιλώντας για «λογοκρισία της διερευνητικής δημοσιογραφίας που είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται…»

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης εξέφρασε και αυτός την άποψη ότι η τηλεοπτική συνέντευξη Νικολόπουλου -Μαρτίνη είναι κάτι που πλήττει τη συλλογικότητα εργασίας της Επιτροπής, και επισημαίνοντας και τον Κώδικα Δεοντολογίας και τις αρχές εμπιστευτικότητας των εργασιών που υπάρχουν εκεί. Η θέση αυτή του προέδρου της Επιτροπής εκνεύρισε τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλου που αντέδρασε έντονα λέγοντάς του « για ξανασκεφτείτε τι μου είπατε… δεν σας επιτρέπω αυτά για τον ευατό σας όχι για μέναν… δεν θέλω κηδεμόνες…»

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης ανακοίνωσε πως από το υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε στη Βουλή μια σχετική δικογραφία σχετικά με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε επί υπουργίας Υγείας Μάκη Βορίδη, στις 22 Δεκεμβρίου2014, μετά από γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που αφορούσε την δυνατότητα αρθροσκοπήσεων και άλλες νοσοκομειακές πράξεις σε «ιατρείο- διαγνωστικό κέντρο» και οι υπηρεσίες αυτές είχαν κοστολογηθεί σε 1.500 ευρώ εκάστη. Μια απόφαση τιμολόγησης που αναρέθηκε τον Μάρτιο του 2015 και το ποσό της ιατρικής πράξης τιμολογήθηκε σε 150 ευρώ. Ο κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης μάλιστα σημείωσε πως η δικογραφία αυτή «δείχνει» πως με υπουργικές αποφάσεις μπορεί να υπήρξαν υπερκοστολογήσεις.. Να σημειώσουμε πως η δικογραφία αυτή έχει φτάσει στη Βουλή από την δικαιοσύνη καθώς το ιατρικό – διαγνωστικό αυτό κέντρο συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς και σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο αυτό φέρεται για το διάστημα αυτό των τριών περίπου μηνών έγιναν 550 αρθοσκοπήσεις που τιμολογήθηκαν σε 825.000 ευρώ αντί για 82.500 ευρώ

Η συζήτηση αυτής της δικογραφίας πάντως αποφασίσθηκε να μην γίνει σήμερα στην Εξεταστική καθώς δεν υπήρχε η σχετική προηγούμενη ενημέρωση των βουλευτών – μελών της ΝΔ, όπως αυτοί τουλάχιστον υποστήριξαν. Ετσι οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται με την εξέταση της δικογραφίας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Αυτή την ώρα τοποθετούνται οι εισηγητές των κομμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε