Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου μια ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν!

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου μια ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν!

– Συναγερμός στην κυβέρνηση λόγω των πολλών ανοικτών εθνικών θεμάτων – Υπο τον Αλέξη Τσίπρα η συνεδρίαση
– Την Πέμπτη ο Ερντογάν αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης
– Ανησυχία και από τις δηλώσεις του επιτρόπου Χαν ο οποίος έθεσε θέμα Τσαμουριάς
– Την ίδια ώρα η Τουρκία θέτει θέμα αποχώρησης του ΝΑΤΟ απο το Αιγαίο!

Μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αμφιβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης θέτοντας επι της ουσίας θέμα νησιών του Αιγαίου, συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Όπως ανακοινώθηκε το πρωί, σήμερα Παρασκευή 30/9/2016, στις 3.30 μμ θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλούν και οι δηλώσεις του Επιτροπου της ΕΕ Γιοχάνες Χαν ο οποίος έθεσε επι της ουσίας θέμα Τσάμηδων και παράλληλα υπάρχουν και στο παρασκήνιο οι απαιτήσεις της Τουρκίας να αποχωρήσει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Την συνεδρίαση θα απασχολήσει και η επιλογή νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την παραίτηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής ο Αντιστράτηγου ΠΣ Ιωάννη Θ. Καρατζιά.

Τι είπε ο Ερντογάν

Θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης έθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνιζε ότι πρόκειται για μια συνθήκη επιζήμια για τη χώρα του, καθώς “δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά του Αιγαίου”. Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: “Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;”, είπε. Ο ίδιος συνέχισε: “Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς”.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σε συνδιασμό με την τρομοκρατία έγινε μια κεκαλυμμένη προσπάθεια κατοχής της Τουρκίας από εξωτερικές δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα. “Αν αυτό το πραξικόπημα πετύχαινε, θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη της Συνθήκης των Σεβρών”, κατέληξε.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε