Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας: Χαιρέκακοι και ανόητοι στη ΝΔ

Τσίπρας: Χαιρέκακοι και ανόητοι στη ΝΔ

Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία η ελληνική οικονομία δεν είναι σε ύφεση αλλά σε ανάπτυξη! Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για χαιρεκακία από πλευράς ΝΔ, η οποία δεν είναι αντιπολιτευτική γραμμή αλλά ανοησία.

Με “χτυπήματα” στα social media, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, τονίζοντας πως τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία απαντούν σε όσους επένδυσαν στην καταστροφολογία. «Τότε (σ.σ. πριν ένα μήνα όταν ανακοινώθηκαν τα προηγούμενα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας. Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας… Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή…», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων Κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος. Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. (…) Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία», συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Και καταλήγει: «Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος».

«Τότε πανηγύριζαν, σήμερα σιωπούν. Εκείνοι που έβαλαν τον τόπο σε χαράδρα, κουνάνε το δάχτυλο και επικρίνουν όσους ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον. Η χαιρεκακία απέναντι στη προσπάθεια εξόδου απ’ την κρίση δεν συνιστά αντιπολιτευτική γραμμή αλλά ανοησία. Γιατί δεν αφορά κυβερνητικό αλλά εθνικό στόχο», ανέφερε επίσης στα tweets του ο πρωθυπουργός.

Δείτε τις αναρτήσεις του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε