Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζανακόπουλος για συμβασιούχους: Η όποια πρωτοβουλία μετά την δημοσίευση της απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε βάθος χρόνου… η όποια νομοθετική πρωτοβουλία υπάρξει για το θέμα των συμβασιούχων. Αυτό ουσιαστικά ανέφερε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν παρενθετικά του έθεσε το θέμα ο Ανδρέας Λοβέρδος για το πρόβλημα που έχει μετατρέψει τους δρόμους της χώρας σε χωματερή.

Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε πως η όποια κυβερνητική πρωτοβουλία θα ληφθεί μετά τη δημοσιοποίηση τους σκεπτικού της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές πολλές ανανεώσεις συμβάσεων. Αναμένουμε το σκεπτικό για να δούμε πως διαχειρίζεται την ερμηνεία του Συντάγματος και της νομοθετικής πρωτοβουλίας που πήραμε και να δούμε πως θα πρέπει να επιλύσουμε το θέμα» Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως « η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το ζήτημα στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Δεν θέλουμε να την αναπαραγωγή πρακτικών ομηρίας ή να δημιουργηθούν συνθήκες για απόδοση υπηρεσιών του Δημοσίου σε εργολάβους αλλά να επιλύσουμε οριστικά το πρόβλημα»

Απέδωσε ευθύνες στην «πανσπερμία» συμβάσεων που υπήρχαν στο Δημόσιο και τις πολιτικές πρακτικές των προηγούμενων χρόνων
Ο Ανδρέας Λοβέδος πάντως από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως εμείς είχαμε δει ενάμιση μήαν πριν την έκδοση των αποφάσεων το πρόβλημα και είχαμε κάνει προτάσεις αλλά η υπουργός κυρία Όλγα Γεροβασίλη δεν μας άκουσε, μας έλεγε για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων… Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜ ΣΥΜΠ προτίθεται να συμπράξει για την εξεύρεση λύσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε