Πολιτική

Μαρινάκης: Ο πήχης της πλειοψηφίας δεχόμαστε ότι είναι οι 151 βουλευτές – Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε ο Τσίπρας να κυβερνήσουμε με πλειοψηφίες αλα καρτ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «εμείς έχουμε μια πλειοψηφία με 155 βουλευτές. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική δύναμη για εμάς»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θέση στο θέμα του ορίου της πλειοψηφίας της Βουλής μετά την έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα από εκλογοδικείο, για τους τρεις Σπαρτιάτες βουλευτές, έλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, στην Επιτροπή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο” και όταν τέθηκε το θέμα από τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς Δημήτρη Τζανακόπουλο. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι “για  μας το όριο της πλειοψηφίας της Βουλής και ο αριθμός που έχει σημασία είναι ο 155 βουλευτές”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι “από χθες μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε ότι από ειδικούς συνταγματολόγους -που έχουμε κάθε λόγο να σεβόμαστε- ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το 149 ή το 151. Για εμάς, αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό τεχνικό θέμα και δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία και δεν θα μπούμε και όπως είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θα ρωτήσουμε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Εμείς δεχόμαστε ότι ο πήχης είναι στο 151”.

Ο κ. Μαρινάκης μάλιστα πρόσθεσε με νόημα ότι εμείς δεχόμαστε ότι το όριο της πλειοψηφίας είναι το 151 “σε αντίθεση με άλλες κυβέρνησης (εν. την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019). Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να σταθούμε στην εξουσία όπως έκανε για 6 μήνες ο κ. Τσίπρας με μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλά καρτ, δηλαδή με 145 βουλευτές που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκέντρωνε πλειοψηφία σε ψηφοφορίες με κάποιους βουλευτές από το κόμμα με το οποίο συγκυβερνούσε, άλλες φορές με κάποιες οριακές πλειοψηφίες με βουλευτές από το Ποτάμι ή με ψηφοφορίες που η πλειοψηφία ήταν κάτω από 151 ψήφους”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως “εμείς έχουμε μια πλειοψηφία με 155 βουλευτές. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική δύναμη για εμάς. Οπότε δεν μπαίνουμε σε μια τέτοια διαδικασία και εάν παραδείγματος χάρη τεθεί θέμα πλειοψηφίας 149 ή 151 όπου άποψη  ειπωθεί για μας το όριο είναι το 151”.

Η συζήτηση στην Επιτροπή πάντως κινήθηκε σε υψηλούς τόνους για τα εκτός θέματος του νομοσχεδίου ζητήματα όπως η ελευθερία του Τύπου και η δημόσια ραδιοτηλεόραση που έθεσε η Αντιπολίτευση, με τον κ. Τζανακόπουλο να ειρωνεύεται τον κ. Μαρινάκη διακόπτοντάς και λέγοντας του ότι “αυτός είναι υπουργός της Κυβέρνησης […] μας κάνει ειρωνείες επιπέδου πρώτου έτους συνδικαλισμού ΔΑΠιτη […] δεν είναι υπουργική αυτή τοποθέτηση. Είναι ένας απλώς ΔΑΠιτάκος…” 

Ο κ. Μαρινάκης του απάντησε “ευχαριστώ πολύ κ. Τζαννακόπουλε, χαίρομαι να το ακούω αυτό από εσάς. Σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά […] Τώρα βέβαια φεύγει…” 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ