Πολιτική

Χρυσή Αυγή – Ηλιόπουλος: Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Μπελογιάννη

Απίστευτη προκλητικότητα, με προσβολή της μνήμης του Νίκου Μπελογιάννη, απαράδεκτες αναφορές μίσους και διάθεση να δημιουργηθεί ένα νέο εθνικιστικό επεισόδιο στην Ολομέλεια από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σκληρή αποδοκιμασία από τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη που ζήτησε να διαγραφούν οι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά, ενώ όταν αντέδρασε από τα έδρανα ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος του είπε « δεν σε ρώτησα Μίχο, με εμένα όταν είμαι στην έδρα όχι τέτοια, κομμένα… τσιμουδιά… πηγαίνετε έξω… έξω…»

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ξεκίνησε το παραλήρημα μίσους του λέγοντας πως «χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε και εγκαινίασε το μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη, που ήταν ένας αρχισφαγέα…» και το «τερμάτισε λέγοντας πως «εμείς όταν έρθουμε στην εξουσία θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα…» «μολύνετε τα μυαλά των παιδιών μας στα σχολεία με όσα παρουσιάζεται…»
Οι διχαστικές αυτές αναφορές προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις όλων των παριστάμενων βουλευτών ανεξαρτήτως πτέρυγας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Βραδαλής μάλιστα διαδεχόμενος στο βήμα τον βουλευτή της ΧΑ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας δηκτικά πως «οι νοσταλγοί του Χίτλερ ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα την ήττα τους από τον Κόκκινο στρατό»
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση για τις «καραβιές» μεταναστών και τη δομή στην Κρήτη: Το διπλό πολιτικό κόστος και το «στοίχημα» Χαφτάρ
Η κλειστή δομή κράτησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη προγραμματίζεται να γίνει στο νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Καστέλι, σε ένα στρατόπεδο που είναι κλειστό
Mετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών 18
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες»
«Αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ψελλίζει δικαιολογίες ας απευθυνθεί στους πρώην "συντρόφους" του που πριν 10 χρόνια έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 17