Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

Υπόθεση Πανούση: Παρέμβαση εισαγγελέα και… Τσίπρα ζητά η αντιπολίτευση!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σφοδρό κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά τα όσα καταγγέλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σχετικά με απειλές για την ίδια του τη ζωή! Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητούν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αλλά και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μετά την… “βόμβα” του Γιάννη Πανούση σχετικά με το ότι υπάρχουν πολιτικοί που έχουν επαφές με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή του, ήρθε και η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ζητά άμεση παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ το ίδιο ζητούν με ανακοινώσεις που εξέδωσαν, τόσο το Ποτάμι, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του“.

Σε σχόλιο του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ), αναφέτρεται για τις καταγγελίες Πανούση:

 

“Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση“.

Νωρίτερα το πρωί, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai, τόνισε πως και μόνο που συνδυάζονται οι λέξεις “πολιτικοί” και “τρομοκρατία”, αυτό σημαίνει πως οι δικαστικές αρχές πρέπει να επέμβουν άμεσα. Μάλιστα, με τον… δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, τόνισε πως η παρέμβαση πρέπει να γίνει εντός μίας ώρας αλλιώς θα πάει… εκείνος να κάνει καταγγελία, ωστόσο με τον μαραθώνιο και τα κυκλοφοριακά μέτρα θα του πάρει αρκετή ώρα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε