Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανατροπή! Αποσύρονται οι τροπολογίες για την απεργία!

απεργία
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Κι εκεί που οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που αφορά στην απεργία όλο και… εντείνονταν, ανακοινώθηκε πως οι τροπολογίες αποσύρονται!

Το απόγευμα της Δευτέρας, 04.12.2017, κατατέθηκε η τροπολογία για την απεργία. Μια τροπολογία που έφερνε… αλλαγές στον τρόπο προκήρυξής της αλλά και αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα όριζε πως για να προκηρύξει απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο (σ.σ. επιχειρησιακό), θα έπρεπε στην συνέλευση που θα αποφασιστεί, να συμμετέχει το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Πράγμα που σημαίνει πως πλέον τα Διοικητικά Συμβούλια δεν θα μπορούσαν πλέον να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, εκτός και αν το προβλέπει το καταστατικό.

Όλα αυτά όμως, μέχρι αργά το βράδυ! Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα πάρθηκε η απόφαση για απόρυρση των επίμαχβ τροπολογιών!

Τι… παίρνουν πίσω για την απεργία

Αποσύρονται, λοιπόν, την Τρίτη, 05.12.2017 από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με:

«Επίθεση» του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τις απεργίες – «Πολιτικό έγκλημα κατά των εργαζομένων»

– Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.

– Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.

– Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

Με την εκ νέου κατάθεση των τροπολογιών, θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις