Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βούτσης: Χωρίς όπλα τα ΜΑΤ σε διαδηλώσεις και γήπεδα

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το συναινετικό κλίμα τόνισαν τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Γιάννης Πανούσης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών – Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο υπουργός Εωστερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνησαν ότι δεν μιλούν για αφοπλισμό της Αστυνομίας, όπως πολλοί έτρεξαν να υποστηρίξουν, αλλά μόνο ότι τα ΜΑΤ που πηγαίνουν στα γήπεδα και στις διαδηλώσεις δεν θα έχουν μαζί τους όπλα.

“¨Εχουμε μεγάλη αίσθηση ευθύνης, δεν είμαστε ευθυνόφοβοι” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης. “Στόχος μας είναι να προλάβουμε την ανθρωπιστική καταστροφή”, υπογράμμισε.

“Η ΕΛΑΣ πρέπει να είναι αποτελεσματική αλλά να έχει και ανθρώπινο πρόσωπο”, ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, και  μίλησε για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, ενώ σημείωσε ότι βασικός τους στόχος ήταν “να αισθάνονται ασφάλεια όλοι οι πολίτες”.

“Δεν μας ενδιάφέρει η πολιτική ιδεολογία του πολίτη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εναρμονίσουμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια” επεσήμανε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών- Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε