Πολιτική

ΕΛΑΣ για τα «εύσημα» Διαμαντοπούλου στη ΝΔ: «Η αλήθεια διαφωνεί»

Το κόμμα Τσίπρα επιτίθεται στην υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ για την αναφορά της στα δημοσιονομικά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή επίθεση στην Άννα Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε η ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη) του Αλέξη Τσίπρα, με φόντο τη δήλωση της υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει διαμορφώσει «καλή εικόνα» για τα δημοσιονομικά της χώρας στο εξωτερικό.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την Άννα Διαμαντοπούλου ότι, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμφανιστεί ως δύναμη αντιπολίτευσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, υιοθετεί ένα αφήγημα που, κατά την ΕΛΑΣ, δεν αντέχει στη σύγκρουση με την κοινωνική πραγματικότητα.

«Η αλήθεια διαφωνεί με την κυρία Διαμαντοπούλου», σχολιάζει αιχμηρά η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η συζήτηση για την οικονομία οξύνεται πλέον και στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης. 

Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου την Τετάρτη (17.06.2026) στο OPEN, όπου αναγνώρισε ότι «είναι καλά τα δημοσιονομικά μας και στο εξωτερικό είναι πολύ καλή η αποδοχή της χώρας», προσθέτοντας ωστόσο ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αφορά «ένα 20%», ενώ «το υπόλοιπο 80% δεν συμμετέχει ούτε σε αναδιανομή, ούτε σε πλούτο».

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη απαντά με αριθμούς, επιχειρώντας να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί ισχυρής οικονομίας. Όπως αναφέρει, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας συγκρίνεται πλέον μόνο με εκείνο της Βουλγαρίας, ο μέσος ετήσιος μισθός πλήρους απασχόλησης βρίσκεται στο 45% του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ «ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας».

Στην ανακοίνωση υπάρχουν και σαφείς θεσμικές αιχμές, καθώς η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει γίνει «μόνιμος κάτοικος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», παραπέμποντας στις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, των υποκλοπών και των Τεμπών.

 

«Γι’ αυτό τελικά η πολιτική αλλαγή δεν αρκεί. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση, σε μια παρέμβαση που δεν στρέφεται μόνο κατά της κυβέρνησης, αλλά αγγίζει και τις εσωτερικές αντιφάσεις του αντιπολιτευτικού χώρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο – Δεν χρειάζεται άδεια για να προχωρήσει το έργο»
«Καταρχάς, επειδή είπε ο κύριος Σαμαράς ότι 100 χρόνια η επιστροφή των οστών του Σαμουήλ αποτελεί τον πόθο των Βουλγάρων. Να πούμε ότι τα οστά ανακαλύφθηκαν το 1965»
Παύλος Μαρινάκης
Νέο χτύπημα Σαμαρά κατά της ΝΔ, ανήμερα των γενεθλίων της - «Τους πήρε το ποτάμι, αυτή τη φορά δεν μπορούν να το μπαζώσουν»
Η καυστική συζήτηση με τον Νίκο Τσούτσια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη δημιουργία νέου κόμματος, την ακρίβεια και το «μπάζωμα» μετά την παρέμβασή του για την επιστροφή των οστών του τσάρου Σαμουήλ στη Βουλγαρία
Αντώνης Σαμαράς
246
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κρήτη» – Η παγκόσμια κρίση να μη γίνει αδιέξοδο για τα ελληνικά νοικοκυριά
Στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρθηκε και στα 52 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας «Είμαστε περήφανοι για τις ιδέες, τις αξίες και τη διαδρομή μας που ξεκινούσε σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974»
Μητσοτάκης, ΝΔ 161