Πολιτική

Δημοσκόπηση: «Όχι» στις εκλογές αλλά… 21,8% μπροστά η ΝΔ αν γίνονταν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι 8 στους 10 δεν θέλουν εκλογές. Αλλά αν γίνονταν, θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, η οποία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 21,8%. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Μια δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η οποία έγινε από τις 22 έως τις 27 Μαΐου. Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, ενώ η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει, στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό 42% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more Δημοσκόπηση «φωτιά» για το Mega – Θρίαμβος ΝΔ και Μητσοτάκη, τρίτος ο Τσίπρας, «εκκωφαντικό» όχι σε εκλογές

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Άκυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

dimoskopisi prothesi

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 54,1% θετικές γνώμες έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα.

dimoskopisi katalliloteros

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 68,7%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 36%. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 24,1%, ο Κυριακός Βελόπουλος με 17,9% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 15,4%.

dimoskopisi arxigoi

Σε άλλη μια δημοσκόπηση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός με 58,5% θετικές γνώμες και ακολουθούν και ακολουθούν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 53,5%, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 53,1% και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 50%.

dimoskopisi ypourgoi

Οι εκλογές και τα μέτρα

Το 80,8% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θέλει εκλογές (το 71,8% απαντά «όχι» και το 9% «μάλλον όχι»).

dimoskopisi ekloges

Στη δημοσκόπηση υπάρχει και το ερώτημα «Πιστεύετε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, θα χειριζόταν τα θέματα της οικονομίας», με το 48% των ερωτηθέντων να απαντούν «χειρότερα», το 18% «καλύτερα», το 24,2% «το ίδιο» και το 9,8% «Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ».

dimoskopisi syriza

Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στην ερώτηση αν τα όσα ανακοίνωσε στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησαν αισιοδοξία ή ανησυχία, το 47,3% απάντησε «αισιοδοξία» και το 40,4% «ανησυχία».

Όσο για το αν τα μέτρα αυτά στηρίζουν και προστατεύουν τις θέσεις απασχόλησης και τα εισοδήματα των εργαζομένων, το 52,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι» και το 43% «όχι» και «μάλλον όχι».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για τον τουρισμό, το 68,8% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και το 26,7% προς τη λάθος.

Για τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τις επιχειρήσεις, το 62,5% θεωρεί ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και το 28,1% στη λάθος.

dimoskopisi metra

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Η αποπομπή του είναι μονόδρομος» – Κλιμακώνεται η πολιτική πίεση προς το Μαξίμου
Δεύτερη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση με τους Ρώσους φαρσέρ - Ζητά απαντήσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας και επιμένει στην απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Εθνικής Ασφάλειας
Θάνος Ντόκος
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η αποκατάσταση της πολυκατοικίας της οικογένειας Νέστορα
Άρχισαν οι εργασίες στο κτίριο όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, Βάγια Νέστορα
Πολυκατοικία Νέστορα, Θεσσαλονίκη
Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη βία και την τρομοκρατία με φόντο τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Να βρεθούν οι δολοφόνοι», «Σας ξαναβγαίνουν φοβικά σύνδρομα»
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντάλλαξαν βαριές αιχμές στην Ολομέλεια, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά στελεχών της ΝΔ που κόστισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, ενώ η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης πέρασε σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Αλέξης Τσίπρας: Η κατοικία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το στεγαστικό πρόβλημα «εκρηκτικό», υποστηρίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι εξακολουθούν να διαμένουν με τους γονείς τους ακόμη και μετά τα 30 ή τα 35 τους χρόνια
Αλέξης Τσίπρας
6