Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα έκκληση Τσίπρα για παράταση! Μίλησε με Γιούνκερ και Σούλτς

Νέα έκκληση Τσίπρα για παράταση! Μίλησε με Γιούνκερ και Σούλτς

Πριν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητήσει από τους Έλληνας να μην… αυτοκτονήσουν ψηφίζοντας “όχι” στο δημοψήφισμα είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε την έκκληση για παράταση του προγράμματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε και το τηλεφώνημα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Πριν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέβει στο βήμα της αίθουσας Τύπου της Κομισιόν και κατηγορήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν τον είχε ενημερώσει για το δημοψήφισμα, συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.
Έτσι

Αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο πρωθυπουργός του ζήτησε να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε