Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο debate – ΝΔ: “Ας κάνουν debate μόνοι τους μπας και βρουν κοινές θέσεις”

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για δύο debate – ΝΔ: “Ας κάνουν debate μόνοι τους μπας και βρουν κοινές θέσεις”

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επιμένει στην πρότασή του για τις τηλεμαχίες μία με όλα τα κόμματα εκτός Χρυσής Αυγής και μία με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά στα πρότυπα του γαλλικού debate.

Την θέση του για την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, εκ των οποίων το ένα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων – πλην της Χρυσής Αυγής – και συντονιστές δημοσιογράφους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι είναι ανοιχτός σε συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στα πρόσωπα και δηλώνει ότι θα περιμένει απάντηση από τη ΝΔ εντός των επομένων ωρών.

Το δεύτερο ντιμπέιτ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να γίνει ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς Αντ. Σαμαρά και Αλ.Τσίπρα και να είναι βασισμένο στους κανόνες του γαλλικού μοντέλου που πρόσφατα είδαμε ανάμεσα σε Ολάντ – Σαρκοζί, με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και όχι παράλληλων μονολόγων όπου θα συντονίζουν δύο δημοσιογράφοι, ένας άντρας και μια γυναίκα. «Ενδεικτικά προτείναμε τον κ. Χατζηνικολάου και την κ. Στάη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν φυσικά η απάντηση από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο και διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μουρούτη, ο οποίος σημειώνει πως ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο  να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» και με «φιλολογικού τύπου» προσεγγίσεις να ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του 2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων, την άλλη διαπραγμάτευση για τον αριθμό των δημοσιογράφων.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει ουσιαστικά debate και θέλουν να υπάρχει συζήτηση “περί ανέμων και υδάτων, για να μακιγιάρουν έτσι την επικινδυνότητα των θέσεών τους”. Τέλος, ο κ. Μουρούτης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θέλει debate με τη Νέα Δημοκρατία ας το κάνει με τις συνιστώσεις του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγιναν… «μαλλιά κουβάρια» στη διακομματική για το ντιμπέιτ!

Ναυάγιο στο Ντιμπέϊτ! – “Πόλεμος” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος φταίει

ΣΥΡΙΖΑ:Δυο ντιμπέιτ, ανοικτό διάλογο με τον Σαμαρά, όχι στην Χρυσή Αυγή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε