Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κομοτηνή: Αυτή είναι η αφίσα κατά του “ανεπιθύμητου” Ερντογάν

Ερντογάν Κομοτηνή

– Αυξάνονται οι φωνές κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην Κομοτηνή
– Γέμισαν οι δρόμοι αφίσες κατά του προέδρου της Τουρκίας
– Επιχείρηση της αστυνομίας για να τις… κατεβάσει – Έγιναν τρεις προσαγωγές… αφισοκολλητών!
– Για ρατσιστές που δεν θέλουν την επίσκεψη του Ερντογάν μιλά η τουρκόφωνη εφημερίδα Μιλλέτ
– Που θα πάει και ποιους θα δει ο “σουλτάνος” στη Θράκη
– Η επιστολή σε Παυλόπουλο, Τσίπρα και Κοτζιά από 22 συλλογικότητες

Αφίσες με τον Ερντογάν να χαρακτηρίζεται “ανεπιθύμητος”. Τη μια στιγμή είχαν… γεμίσει τους δρόμους της Κομοτηνής. Και αργότερα είχαν… εξαφανιστεί, αφού τις ξήλωσαν αστυνομικοί. Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας θα βρεθεί στην Κομοτηνή και η πόλη ήδη… βράζει γιατί εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον Τούρκο πρόεδρο “ισλαμοφασίστα” δεν είναι λίγοι.

Οι αφίσες, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, “ξηλώθηκαν” από τις κολώνες της πόλης. Αλλά ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου!

Διαβάστε πιο κάτω: Απίστευτο παραλήρημα από τουρκόφωνη εφημερίδα της Ξάνθης

Δείτε την αφίσα κατά του Ερντογάν

Προσαγωγές

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης… “ξήλωμα”, τρία άτομα που έκαναν την αφισοκόλληση κατά της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη συνελήφθησαν από την αστυνομία της Κομοτηνής. Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (04.12.2017). Σύμφωνα με το xronos.gr, τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ένας δημοτικός σύμβουλος, εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην οδό Μοσκώφ να κολλούν αφίσες σε κολώνες και τοίχους.

Δεδομένου ότι δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής. Εκεί κρατήθηκαν για περίπου δύο ώρες και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

Παραλήρημα από τουρκόφωνη εφημερίδα

“Λάδι στη φωτιά” προκάλεσε και ένα δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας Μιλλέτ. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για “ρατσιστές” (!) που «δεν θέλουν τον ερχομό του Ερντογάν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα «ενοχλεί τις ρατσιστικές ομάδες». Μάλιστα γίνεται λόγος για «ρατσιστές» που «είχαν οργανώσει καμπάνια συλλογής υπογραφών». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αφίσες που χαρακτήριζαν τον Ερντογάν ανεπιθύμητο είχαν αναρτηθεί σε συνοικίες της πόλης όπου ζουν Μουσουλμάνοι.

Διαβάστε πιο κάτω: Επιστολή από 22 συλλογικότητες – Μην αφήσετε τον ισλαμοφασίστα να έρθει στη Θράκη

Όλο το κείμενο όπως δημοσιεύεται στα tourkikanea.gr

Οι ρατσιστές που δεν θέλουν τον ερχομό του Ερντογάν κινητοποιήθηκαν τα μεσάνυχτα.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα στις 7 &8 Δεκμβρίου του Πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει να ενοχλεί τις ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ομάδες.  Πριν να οριστικοποιηθεί επίσημα η επίσκεψη οι ρατσιστές είχαν οργανώσει καμπάνια συλλογής υπογραφών.

Οι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ομάδες αντιλαμβανόμενες πως η καμπάνια αυτή δεν φέρνει αποτέλεσμα, κόλλησαν σε τοίχους και στύλους αφίσες στην συνοικία Γενίμαχαλλέ της Κομοτηνής,  που είναι μια από τις συνοικίες που ζούνε Τούρκοι, με την φωτογραφία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μέσο της οποίας έγραψαν “ανεπιθύμητος” και από κάτω “Όχι στην Επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη”

Στο κάτω μέρας της αφίσας έγραφε  Συντονιστική Επιτροπή Θράκης¨. Δεν είναι γνωστό όμως ποιος ή ποιοι κόλλησαν τις αφίσες αυτές στα μεσάνυχτα στην συνοικία Γενί Μαχαλλέ και στον περίγυρο εκεί. Οι πιθανότητες δείχνουν τις γνωστές εφημερίδες και πολιτικές ομάδες που αντιδρούν σφόδρα στον ερχομό του Ερντογάν στην Θράκη και προς αυτή την κατεύθυνση προειδοποιούν τον κόσμο.

Έγινε γνωστό πως οι αφίσες που άγνωστος ή άγνωστοι κόλλησαν σε τοιχους και στύλους, άρχισαν να ξηλώνονται από τους αστυνομικούς.

Οι αφίσες πιθανότατα μέχρι το πρωί θα έχουν καθαριστεί. Αλλά οι εξελίξεις δείχνουν πως οι δράσεις των ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ομάδων για να μην επισκεφτεί ο πρόεδρος της μητέρας πατρίδας μας Τουρκίας -Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν την Θράκη και για να ακυρωθεί αυτή η επίσκεψη, θα συνεχιστούν.

Διαβάστε πιο κάτω: Που θα προσευχηθεί ο Ερντογάν στη Θράκη

Η επιστολή

22 συλλογικότητες της Θράκης, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τάσσονται κατά της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.

Τον χαρακτηρίζουν «νεοσουλτάνο» και τονίζουν πως στόχος του Ερντογάν είναι να φανατίσει, να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία.

Η επιστολή έχει τίτλο: «Όχι στην επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη!».

Το κείμενο της επιστολής

Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.

Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.

Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία – επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
B’ ΕΛΜΕ Έβρου
Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
«Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης».

Που θα πάει ο Ερντογάν και που θα προσευχηθεί

Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Αφού ολοκληρώσει τις επαφές του, θα ταξιδέψει αεροπορικώς στη Θράκη. Η πτήση του θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Αμέσως θα φύγει για Κομοτηνή όπου ο πρώτος του σταθμός θα είναι το τζαμί Κιρμαχαλέ για την προσευχή της Παρασκευής.

Αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε προσευχή του Προέδρου στο Εσκί Τζαμί, αλλά τελικώς άλλαξε.

Μετά την προσευχή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν θα έχει συναντήσεις με φορείς της μειονότητας. Τον Τούρκο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου και η σύζυγός του, Εμινέ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να συναντήσει τον Τούρκο πρόξενο Χουσεϊν Αβνί Μπότσαλι. Πολύ πιθανό είναι να επισκεφτεί και την “τουρκική” νεολαία Κομοτηνής. Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να επισκεφτεί και τον σύλλογο Επιστημόνων μειονότητας, όπου θα συναντηθεί με προέδρους μειονοτικών συλλόγων.

Με πληροφορίες από: xronos.gr, tourkikanea.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις