Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κουτσούμπας για πώληση όπλων: Δεν ντρέπεστε που τα δίνετε για να σκοτώνονται παιδιά

Κουτσούμπας για πώληση όπλων: Δεν ντρέπεστε που τα δίνετε για να σκοτώνονται παιδιά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συζήτηση για την διακρατική συμφωνία για πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία. Όπως είπε, το σκάνδαλο της υπόθεσης είναι πως η κυβέρνηση πουλά όπλα σε μια χώρα που ξέρει πως θα τα διαθέσει για να βομβαρδίζει την Υεμένη, για να σκοτώνει παιδιά.

«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν» σημείωσε.

Ανέφερε ότι οι αντιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν αντανακλώνται και στην επέμβασή της από τον Μάρτιο του 2015 στην Υεμένη, που έχει οδηγήσει σε σφαγές και λιμοκτονία αμάχων.

«Να γιατί είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση όπλων” είπε ο κ. Κουτσούμπας. Χαρακτήρισε αποκορύφωμα κυνισμού τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, που είπε ότι έτσι κι αλλιώς είναι σε πόλεμο η Σαουδική Αραβία και δεν επηρεάζεται αυτό από το αν θα αγοράσει όπλα από την Ελλάδα.

“Τι να πει κανείς. Θα σας ρωτούσα αν ντρέπεστε, αλλά είναι γνωστό ότι δεν ντρέπεστε”

“ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στην πώληση των όπλων”

Είπε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συμφωνούν και οι δύο στην πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για «αναβάθμιση της Ελλάδας» στην περιοχή, κάτι που σημαίνει «αναβάθμιση κινδύνων» για τον ελληνικό λαό.

Επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ζήτησε και την διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης πρέπει να δοθούν και έγγραφα που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα.

Ως προς αυτά έθεσε το ερώτημα, ποιος είναι ο λόγος απόκρυψής τους από βουλευτές, τονίζοντας ότι έγγραφα που αφορούν πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, δεν μπορεί να κρυφτούν ως απόρρητα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει να δοθούν στην δημοσιότητα και τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών, όπου φαίνεται καθαρά η θέση του κάθε κόμματος ως προς το θέμα και η σαφής αντίθεσή του.

“Γελοία κοκορομαχία”

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «γελοία κοκορομαχία» με στόχο τον αποπροσανατολισμό σε ό,τι αφορά την εμπλοκή πολιτικών στελεχών των κομμάτων που κυβέρνησαν, με επιχειρηματικούς κύκλους, αγοραπωλησίες κλπ, τονίζοντας ότι αν επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν σε ονομαστικοποίηση μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, άρση κάθε είδους απορρήτου (τραπεζικών κλπ), κατάργηση offshore εταιρειών και απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής κεφαλαίων.

Στην ομιλία του δεν διαχώρισε το ζήτημα της πώλησης όπλων στην Σ. Αραβία από την συνολική πολιτική της κυβέρνησης, που αφορά τις συμφωνίες για την βάση της Σούδα και τους Αμερικανούς «που επιλέγουν σε ποιο σημείο της χώρας θα στήσουν τις στρατιωτικές βάσεις τους» σημειώνοντας πως, «υπονομεύετε το μέλλον της νέας γενιάς δίνοντας εκατομμύρια για οπλικά συστήματα που δεν αφορούν στην άμυνα της χώρας, αλλά ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς“.

Είπε ακόμα, ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «και αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» και αναφέρθηκε σε διώξεις που υπέστησαν εργαζόμενοι στα Ιωάννινα που ζητούσαν τα δικαιώματά τους.

Όλα αυτά είναι μια συνολική πολιτική στην οποία ο λαός πρέπει να αντιταχθεί και μια πρώτη απάντηση μπορεί να δοθεί στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου, κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις