Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Λαγκάρντ “σταυρώνει” τον Βαρουφάκη! “Δεν ξέρω εάν θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε” – Το παράδειγμα με το γάλα

Η Λαγκάρντ “σταυρώνει” τον Βαρουφάκη! “Δεν ξέρω εάν θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε” – Το παράδειγμα με το γάλα

– Η Κριστίν Λαγκάρντ έδειξε πως το ΔΝΤ δεν θεωρεί το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο και απαιτεί αναμόρφωση
– Δεν είπε συγκεκριμένο τι εστί αναμόρφωση, αλλά το ΔΝΤ πιέζει πάντα για μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων
– Ξεκαθάρισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
– Με τις δηλώσεις της ουσιαστικά κατηγόρησε για αναξιοπιστία τον Γιάνη Βαρουφάκη
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Mετά τη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, πέρασαν λίγες ημέρες και η γαλλίδα πρώην υπουργός, τον κατακεραύνωσε, πάντα με το γάντι.

Η κα Λαγκάρντ μιλώντας σε εκπομπή του PBS, δήλωσε την έντονη ανησυχία της για το εάν όλα όσα συμφώνησαν με τον υπουργό, Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον θα υλοποιηθούν τελικά, δείχνοντας έτσι την έλλειψη αξιοπιστίας των δανειστών έναντι της ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε πως ανησυχεί πολύ αν “η υπόλοιπη συζήτηση που είχε θα εφαρμοστεί”, ρίχνοντας έτσι ευθέως τα “καρφιά” της τοσο στον έλληνα υπουργό Οικονομικών όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό όμως η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ουσιαστικά έκανε ευθέως παρέμβαση λέγοντας πως το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να αναμορφωθεί για να μην επιβαρύνει την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, δεν μίλησε συγκεκριμένα για μέτρα με τα οποία θα μπορούσε να αναμορφωθεί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γνωστές οι θέσεις του ΔΝΤ, για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.

Όπως εξήγησε στη συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την Ελλάδα, εκφράζοντας συγχρόνως την αισιοδοξία της πως στο τέλος του 2015 θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς όμως να καθορίσει το ύψος του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ στην ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα για την αδυναμία εφαρμογής έφερε και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για το βρεφικό γάλα. Όπως είπε το βρεφικό γάλα πωλείτο μόνο στα φαρμακεία. Όταν άρχισε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ οι τιμές αμέσως έπεσαν, αλλά μετά η πώληση επέστρεψε χωρίς λόγο πάλι μόνο στα φαρμακεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε