Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Από τη Lazard στη… Λαγκάρντ και τον Ντράγκι ο Βαρουφάκης

Από τη Lazard στη… Λαγκάρντ και τον Ντράγκι ο Βαρουφάκης

Παρουσία της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι θα γίνει το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.

Η προετοιμασία της Αθήνας για το κρίσιμο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου είναι πυρετώδης και το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με στελέχη της εταιρίας συμβούλων Lazard.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι την προσεχή Τετάρτη ο Έλληνας υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει για πρώτη φορά την Κριστίν Λαγκάρντ, αφού η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα γίνει με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Κοινοτικές πηγές επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι εκτός από την Κριστίν Λαγκάρντ στο έκτακτο Eurogroup θα βρεθεί και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η παρουσία Λαγκάρντ και Ντράγκι στο Eurogroup όπου παίζεται η τύχη της Ελλάδας μετά και το τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ αλλά και τη σκληρή στάση της Γερμανίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα. Δεν δείχνει μόνο το πόσο κρίσιμη είναι η συνεδρίαση, αλλά και το πόσο… μακριά μπορούν να φτάσουν οι πιέσεις από τους δανειστές.

Πηγή: capital.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε