Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μαξίμου σε ΝΔ: Να σας πούμε τι έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο Τσίπρας! Σοβαρευτείτε!

Μαξίμου σε ΝΔ: Να σας πούμε τι έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο Τσίπρας! Σοβαρευτείτε!
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Με άκρως ειρωνική διάθεση αλλά και σκληρή γλώσσα ήρθε η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει που βρισκόταν τις ημέρες που ξέσπασε η φωτιά στην ανατολική Αττική.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΝΔ φαίνεται πως αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Παραπολιτικά, το οποίο είχε τίτλο «Καμμένος-air για τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό» και υποστηρίζει ότι ο υπουργός Άμυνας «”δάνεισε” το Χιούι “του” στον Τσίπρα για να επιστρέψει».

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε το Μαξίμου να ενημερώσει «για το που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν στη χώρα μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές και κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται ο πρωθυπουργός». Κάλεσε επίσης τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει που έκανε διακοπές και που ήταν τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς και αν διαψεύδει πως πέταξε με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο διακοπών του στον τόπο της πυρκαγιάς.

Η απάντηση από την κυβέρνηση δεν άργησε και ήταν στο ίδιο σκληρό ύφος. Το Μαξίμου κάνει λόγο για φιάσκο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά «που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του». Κύκλοι της κυβέρνησης τόνιζαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το… «φυσάει και δεν κρυώνει».

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη «συνεταίρο» του Βαγγέλη Μαρινάκη και τονίζουν πως… «κατ’ εντολήν του» αποφαλύφθηκε από τα Παραπολιτικά «κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών!». Καταλήγουν μάλιστα με μια… πρόταση στη ΝΔ: «να σοβαρευτεί λίγο» και «αν αυτό είναι ανέφικτο»… προτίθενται να ενημερώσουν τον λ. Μητσοτάκη «για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του».

Τι λένε οι “κύκλοι” του Μαξίμου

Μετά το φιάσκο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, για λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του μόλις αντιλήφθηκε ότι εντός βρίσκονταν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το φυσάει και δεν κρυώνει.

Σήμερα, λοιπόν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ’ εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών!

Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Μετά και τα σημερινά ρεπορτάζ για το μυστικό μέρος των διακοπών του κ. Τσίπρα, οι συνήθως λαλίστατοι κύκλοι του Μαξίμου οφείλουν να σπάσουν τη σιωπή τους.

Να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες για το που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν στη χώρα μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές και κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να απαντήσει συγκεκριμένα:

Ποιος είναι ο τόπος των διακοπών του;

Που βρίσκονταν τις ημέρες που μαίνονταν οι φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας;

Που βρέθηκε στις 15 Αυγούστου και γιατί εμφανίστηκε στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς;

Βάση ποιων στοιχείων οι υπουργοί του μιλούσαν για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που εκείνος έκανε διακοπές;

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει μετακινηθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο από τον τόπο διακοπών του, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς;

Αναμένουμε τις απαντήσεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις