Πολιτική

Γιατί οι Γερμανοί ζητούν το “κεφάλι” του Βαρουφάκη!

Αίτημα αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κατέθεσε ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, κατά την διάρκεια συνάντησής του με Έλληνα υπουργό.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Real News, υπάρχει αίτημα του Βερολίνου για αποπομπή από το κυβερνητικό σχήμα του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη!

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει… “μπει στο μάτι” του γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται να τον θεωρεί “εμπόδιο” στην προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, δεν έχει γίνει επίσημη “κρούση” από τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά έμμεσες επαφές σε πρόσωπα – κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, παρέμβαση φέρεται να έκανε και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, ζητώντας το… “κεφάλι” του Γιάνη Βαρουφάκη, κατά την διάρκεια επαφών του με Έλληνα υπουργό, ο οποίος φέρεται να αντέδρασε έντονα στις πιέσεις αυτές.

Τι καταλογίζουν οι Γερμανοί στον Βαρουφάκη:

– Ότι χρησιμοποιεί πολύ στις διαπραγματεύσεις το “αμερικάνικο χαρτί” (με συνεχείς αναφορές σε πιθανή βοήθεια της Ουάσινγκτον

– Ότι με την αίτηση για παράταση “κορόιδεψε” το Βερολίνο, επενδύοντας στα σχέδια του Γιούνκερ για “χειραφέτηση” της Κομισιόν και ανάδειξη του ίδιου ως “ισχυρού άνδρα” στην Ε.Ε.

– Ότι είναι “σκληρό καρύδι” και πως μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Πηγή: Real News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2