Πολιτική

Πότε πρότεινε ο Τσίπρας στον Καραμανλή την Προεδρία – Τι του απάντησε και ποιόν πρότεινε στην θέση του

- Όλος ο διάλογος των δυο ανδρών πριν από αρκετούς μήνες στη Βουλή
- Είναι πολύ νέος για να επιλέξει την πολιτική αποστρατεία στην Ηρώδου Αττικού, λένε συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή
- Το πρόσωπο - έκπληξη που πρότεινε ο Καραμανλής στον Τσίπρα για Πρόεδρο αλλά εκείνος δεν το προχώρησε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το ενδεχόμενο ο Κωστας Καραμανλής να είναι ο υποψήφιος που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.

Η στάση του πρώην πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει καθως θεωρεί σύμφωνα με συνομιλητές του οτι είναι πολυ νέος για να επιλέξει την πολιτική …αποστρατεία στην Ηρώδου του Αττικού.

Ωστόσο ο κ. Καραμανλής έγινε αποδέκτης της πρότασης του κ. Τσίπρα για να ειναι υποψήφιος για την Προεδρία την οποία και αρνήθηκε. Η πρόταση αυτή έγινε απο τον κ. Τσίπρα σε ανύποπτο χρόνο πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε μια συνεδρίαση της Ολομέλειας εκεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου είχε πλησιάσει τον πρώην πρωθυπουργό στα …ορεινά -όπου συνηθιζει να κάθεται- και σε ολιγόλεπτη συνομιλία που ειχαν ο κ. Τσίπρας του ειπε “κύριε Προέδρε θα σας προτείνω μετά τις εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Καραμανλής έκοψε τη συζήτηση λέγοντας οτι «δεν με ενδιαφέρει η πρόταση” απορρίπτοντάς την αμέσως. Ο κ. Τσίπρας τοτε του ειπε «είναι νωρίς ακόμη θα τα ξαναπούμε».

‘Ομως, ο κ. Καραμανλής δεν ολοκλήρωσε εκεί τη κουβέντα που ειχε με τον κ. Τσίπρα. Του είπε: «πάντως αν θες την άποψη μου απο τη δική μας παράταξη μια καλή υποψηφιότητα θα ηταν η Μαρριέτα Γιαννάκου».

Αυτή ήταν η μόνη πρόταση που εχει γίνει μεχρι στιγμής επισήμως στον Κώστα Καραμανλή απο τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος. Πάντως σύμφωνα με στενούς συνομιλητές της κας Γιαννάκου δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόταση προς το πρόσωπό της για να ειναι υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

‘Οπως όλα δείχνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα προτείνει για την Προεδρία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επικρατέστερο να παραμενει εκείνο του Ελληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Συνάντηση Αντώναρου – Γιαννάκου

Οι συναντήσεις μεταξύ πρώην βουλευτών της ΝΔ ειναι καθημερινές, καθώς ο προβληματισμός τόσο για το μέλλον της χώρας όσο και της παράταξης είναι έντονος. Ιδιαίτερη κινητικότητα δείχνει πάντως και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος οποιος συνάνταται καθημερινά με πολλούς πρώην βουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο κ. Αντώναρος γευμάτισε με την πρωην ευρωβουλευτη της ΝΔ Μαριεττα Γιαννάκου. Οι ίδιες πληροφοριες αναφέρουν οτι στη συζητηση που εγινε μεταξυ των δυο πολιτικών κυριάρχησε η ανησυχία για την πορεία των διαπραγματευσεων με τους δανειστές οσο και τα εσωτερικά της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 11
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή 9
Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών
«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλακιάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη 32
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 20
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή