Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Ραχήλ Μακρή μηνύει τον Στουρνάρα για “διασάλευση του δημοκρατικού πολιτεύματος”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, θα καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, μήνυση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι προωθεί το Grexit και ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση που προτίθεται να καταθέσει, η κ. Μακρή θα εστιάζει στη δήλωση Στουρνάρα που εμπεριέχεται στον πρόλογο της Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής 2014 – 2015, και αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης και Grexit αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτή τη δήλωση, θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να εξετάσει ενδεχόμενο δόλο του κ. Στουρνάρα που προκαλεί ζημία του δημοσίου αλλά και θέμα παράβασης καθήκοντος.

Όπως διεφάνη και από την ανακοίνωση που εξέδωσε, θα υποστηρίζει ότι οι δηλώσει του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας “διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού”.

Παράλληλα η κ. Μακρή αναμένεται να καταγγείλει τον κ. Στουρνάρα ότι αποστέλλοντας την Έκθεση σήμερα στη Βουλή, την ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους, λειτούργησε «αντιθεσμικά», και ουσιαστικά η κίνηση του αυτή συνιστά παρέμβαση στο έργο της Βουλής.

Η Ραχήλ Μακρή, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχουν ραντεβού με τον Γ. Στουρνάρα, την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών, όπου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσει για την υπογραφή του στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Siemens με το ελληνικό δημόσιο.

Αν και εφόσον ο κ. Στουρνάρας παραστεί, τότε το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ «Στουρνάρας» θα το δούμε σε δημόσια προβολή…!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε