Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσακαλώτος: “Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος”!

Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τραβά ξανά τα “φώτα” πάνω του με δηλώσεις που προκαλούν… θόρυβο! Ο “άδικος” προϋπολογισμός και οι… εκλογές.

«Είναι δίκαιος ο προϋπολογισμός; Δίκαιος με απόλυτο τρόπο όχι δεν είναι. Είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο να βγούμε από τα μνημόνια. Είναι τόσο δίκαιος όσο επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες. Προσπαθούμε να τις αλλάξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας». Τάδε έφη Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής και προκάλεσε… πανικό!

Προϋπολογισμός: Τι… εννοούσε ο Τσακαλώτος

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένοι από τα πράγματα να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό. Κι αυτό διότι η άλλη επιλογή θα ήταν να μην τον ψηφίσουν ούτε οι ίδιοι. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να προκηρυχθούν εκλογές και να έρθει στα πράγματα ένας κυβερνητικός συνασπισμός με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

«Θα μπορούσαμε να πούμε και μεις δεν είναι δίκαιος δεν τον ψηφίζουμε πάμε σε εκλογές να έρθει να κυβερνήσει ο συνασπισμός της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε επιλέξει όμως αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η αναφορά του αυτή από βουλευτές της Αντιπολίτευσης ερμηνεύτηκε ως έμμεση παραδοχή ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

προϋπολογισμός

Ο υπουργός οικονομικών απάντησε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση έχει επιβάλει υπερβολική φορολογία. Συγκεκριμένα τόινισε πως η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών από πλευράς φορολογίας.

“Είμαστε λίγο πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης στη φορολογία. Υπάρχουν χώρες που έχουν πολύ περισσότερα φορολογικά βάρη”, σημείωσε συγκεκριμένα.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις