Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας από Γιάννινα: Δεν θα ασχοληθούμε με τα fake news – Έργα στην Ήπειρο μέχρι το 2023

Τσίπρας από Γιάννινα: Δεν θα ασχοληθούμε με τα fake news – Έργα στην Ήπειρο μέχρι το 2023
Φωτογραφία Eurokinissi

Τα είχε… όλα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 5ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο για την Ήπειρο, στα Ιωάννινα. Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε σε ΜΜΕ και Νέα Δημοκρατία, ενώ προχώρησε και σε εξαγγελίες για την Ήπειρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, κι όχι πριν. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις, καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας.

Επίθεση σε ΝΔ και ΜΜΕ

«Καθημερινά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news)» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους, που βλέπουν ότι η χώρα πετυχαίνει στόχους που αναγνωρίζονται διεθνώς. Που βλέπουν ότι η χώρα δεν είναι το “μαύρο πρόβατο”».

«Πότε διαβάζουμε για κατάρρευση των εσόδων, πότε ότι θα μας μαλώσουν για το πώς θα μοιράσουμε το υπερπλεόνασμα, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ, πότε ότι η γ’ αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα» είπε ο Αλ. Τσίπρας. Οπως υποστήριξε «συνήθως διαψεύδονται μια ημέρα μετά τα πρωτοσέλιδα. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είναι απλά ψευδείς, αλλά απελπισμένες που δείχνουν ένα σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις πλατιές μάζες». Μάλιστα το επέκτεινε, σημειώνοντας πως «όταν δεν τους βγαίνει στο οικονομικό πεδίο το σχέδιο ανακαλύπτονται χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία».

Οπως είπε αυτά «υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά. Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά».

Έργα μέχρι το… 2023

Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε εξαγγελίες για έργα στην Ήπειρο μέχρι το 2023.

“Προχωράει η μελέτη για τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαύροματι, ύψους 2,5 εκατ. Ένα έργο – πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού προωθούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο μήκος του αυτοκινητόδρομου Αντίρριο-Ιωάννινα.

Εντός της περιόδου 2020-2023 προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν Ιωάννινα – Άρτα – Πρέβεζα -Ηγουμενίτσα”.

Φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός, η Δημόσια Εταιρία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος (ΔΕΔΑ) έχει καταθέσει σχέδιο για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής σε 42 πόλεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τέσσερις πόλεις της Ηπείρου: Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.

Προβλέπεται η κατασκευή 400 χλμ δικτύων φυσικού αερίου εντός της τετραετίας 2020-2023, που θα καλύπτουν τον αστικό ιστό των τεσσάρων πόλεων της Ηπείρου.

Προβλέπεται, επίσης, να κατασκευαστούν 15.000 συνδέσεις όλων των κατηγοριών καταναλωτών, με το μεγαλύτερο μέρος τους να αφορά παροχές προς οικιακούς καταναλωτές.

Με πληροφορίες από epiruspost

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις