Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μέσα στη συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ: Δώστε μας χρόνο και δημοσιονομικά περιθώρια – Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να συμφωνήσουμε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Eurogroup κατά τη σύντομη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου
– Δεν θέλουμε να εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είπε ο πρωθυπουργός
– Μίλησε για σχέδιο αλλαγής πορείας χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών μελών
– “Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα, είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή” είπε ο Α. Τσίπρας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ
– “Θα προχωρήσουμε σε πάταξη φοροδιαφυγής και διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο – Να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία”

Την ώρα που το Βερολίνο έστελνε το… πρώτο τελεσίγραφο στη νέα κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόταν τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητώντας χώρο και χρόνο και υποσχόμενος πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, πάταξη της φοροδιαφυγής και διαφθοράς, σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα… διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης.

Υποδεχόμενος τον επικεφαλής του Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η παρουσία του θα δώσει μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι δεδομένη η θέληση της κυβέρνησης να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, επαναλαμβάνοντας επίσης τη βούληση για ένα σχέδιο αλλαγής πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αποκατάσταση της απασχόληση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης εξέφρασε ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, στην πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων. «Σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία» είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου του Eurogroup για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις από τα κράτη μέλη στο θέμα του χρέους, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία, αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά», είπε ο πρωθυπουργός στον Γ. Ντάισελμπλουμ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε