Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυξάνονται οι ιοί στους Mac!

Αυξάνονται οι ιοί στους Mac!

Νέα έκθεση της εταιρίας ασφαλείας McAfee, παρουσιάζει την ανοδική τάση που υπάρχει στο κακόβουλο λογισμικό που χτυπάει τους υπολογιστές της Apple

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ακόμα ότι οι υπολογιστές της Apple επειδή έχουν διαφορετικό λειτουργικό και είναι λιγότερο δημοφιλείς είναι πιο προστατευμένοι από τους ιούς που μπορεί να μολύνουν τους υπολογιστές που έχουν Windows λειτουργικό.
 
Όπως φαίνεται όμως αυτό, τα τελευταία χρόνια αλλάζει και πλέον σύμφωνα με την έκθεση της εταιρίας ασφαλείας McAfee, υπάρχει μεγάλη άνοδος στα malware που μολύνουν τους Mac με 250.000 νέες περιπτώσεις μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2017 ενώ ο συνολικός αριθμός για το τρίμηνο είναι 700.000.
Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε την αυτή την ανοδική τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με τις συνολικές περιπτώσεις να ήταν κάτω από 100.000 το τέταρτο τρίμηνο του 2015 και μέσα σε ένα χρόνο να αγγίζουν τις 500.000.
Όπως και να έχει πάντως η αντίληψη ότι οι Mac δεν έχουν ιούς και είναι πιο ασφαλείς δεν ισχύει αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι στα Windows οι συνολικές περιπτώσεις malware την ίδια περίοδο ήταν περίπου 700 εκατομμύρια τότε οι 700.000 είναι πολύ ακόμα ένας πολύ μικρός αριθμός αλλά όχι αμελητέος…

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε