Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Απίστευτη απάτη με πωλήσεις αυτοκινήτων – Τους τα έπαιρναν πίσω την ώρα που υπέγραφαν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τουλάχιστον πέντε άτομα έπεσαν θύματα της συμμορίας, που εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων με πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ αναζητείται ακόμα ένα…

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω χθες στην περιοχή της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ένας Έλληνας 39 ετών και ένας αλλοδαπός συνομήλικός του ενώ αναζητείται ένας 26χρονος Έλληνας
όταν προσπάθησαν να εξαπατήσουν έναν 24χρονο, προσποιούμενοι τους πωλητές αυτοκινήτων.

Οι φερόμενοι ως δράστες ξεκίνησαν την εξαπάτηση πολιτών με το συγκεκριμένο τρόπο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μάλιστα είχαν βάλει και ηλεκτρονική αγγελία πώλησης του αυτοκινήτου στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Από την εξαπάτηση των θυμάτων κατάφεραν να κερδίσουν 8.800 ευρώ ενώ στο τέλος, τους έμενε και το αυτοκίνητο, το οποίο έπαιρναν πίσω (!) κατά τη διάρκεια της μεταβίβασης!

Το σκεπτικό της απάτης

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, έκλειναν ραντεβού με τα θύματά τους για να τους πουλήσουν τάχα, ένα αυτοκίνητο.
Πήγαιναν κανονικά στο ραντεβού, με το αυτοκίνητο και αφού έπαιρναν το χρηματικό αντίτιμο, παρέδιδαν στους αγοραστές αντικλείδια του ΙΧ ενώ τα πρωτότυπα τα κράταγαν οι ίδιοι.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των θυμάτων κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης, ένα τρίτο άτομο που συνεργαζόταν με την ομάδα, έπαιρνε το αυτοκίνητο από το σημείο, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κλειδί!

Απάτη καλά στημένη

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, είχαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ιδίου τύπου,
ενώ χρησιμοποιούσαν πλαστές υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις και έγγραφα, με στοιχεία των ιδιοκτητών των κλεμμένων πινακίδων, τα οποία έδειχναν στους υποψήφιους αγοραστές για να τους πείσουν για τη νομιμότητα της μεταβίβασης.

Επιπλέον, στην κατοχή των δύο συλληφθέντων αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου Έλληνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.275 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αντικλείδια αυτοκινήτων και κλεμμένες κρατικές πινακίδες.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του τρίτου συνεργού…

Διαβάστε ακόμα:

Λάρισα: Οι μαυροντυμένοι κύριοι, δεν περίμεναν το γιατρό επειδή ήταν άρρωστοι…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε