Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αποτελέσματα Εκλογών 2015: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Ήπειρο – Ανατροπή στη Θεσπρωτία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ξεκαθάρισε το τοπίο των εκλογών στην Άρτα, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και τη Θεσπρωτία – Δείτε ποιοι μπαίνουν στη νέα βουλή

Δεν αλλάζει η κατανομή των εδρών στην Ήπειρο, καθώς τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, είναι ανάλογα με εκείνα του Ιανουαρίου, με μοναδική ανατροπή στον νομό Θεσπρωτίας, όπου σημειώθηκε μείωση του ποσοστού της ΝΔ και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια της ‘Αρτας, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Βασίλης Τσίρκας εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Στύλιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο νομός Πρέβεζας θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή με τους Κώστα Μπάρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ και Στέργιο Γιαννάκη από τη ΝΔ.

Στον νομό Ιωαννίνων, 4 έδρες κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέγει τους Χρήστο Μαντά, Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη και Γιάννη Καραγιάννη. Ο Κώστας Τασούλας από τη Νέα Δημοκρατία, καταλαμβάνει την 5η έδρα.

Στη Θεσπρωτία, όπου το ποσοστό της αποχής ξεπέρασε το 53%, επανεξελέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάριος Κάτσης και από τη ΝΔ, η οποία βρέθηκε στην 2η θέση σε σχέση με τον Ιανουάριο, ο Βασίλης Γιόγιακας. Με καταμετρημένο το σύνολο περίπου των ψήφων στην περιφέρεια Ηπείρου, η αποχή ανέρχεται στο 47,04%.

Δείτε όλα τα Live αποτελέσματα εκλογών 2015

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε