Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αρχίζει στη Μεσσήνη το διεθνές συμπόσιο: “Δημοκρατία – Ελληνισμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ευρύτερης Μεσσηνίας ―και όχι μόνο― μπαίνει από αύριο η Μεσσήνη, καθώς φιλοξενεί το τριήμερο διεθνές συμπόσιο με θέμα «Δημοκρατία – Ελληνισμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) και διοργανωτές την ΚΕΑΔΗΜ (Κοινωφελή Επιχείρηση Αλληλεγγύης Δήμου Μεσσήνης) και το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), ενώ συμμετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η Αρχαιολογική Εταιρεία Μεσσηνιακών Σπουδών και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.

Στο πολιτιστικό μέρος του συμποσίου, οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή, με θεατρικό δρώμενο στο αμφιθέατρο του πάρκου της Μεσσήνης, όπου η Πέμη Ζούνη “συναντά” την Μελίνα Μερκούρη.

Μεθαύριο Σάββατο, στο φως της κόκκινης πανσελήνου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με τον Γιώργο Κουρουπό στο πιάνο, τραγούδι από τη σοπράνο Αρτέμιδα Μπόγρη και απαγγελία από τη σύντροφο του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ την υποδοχή τον προσερχομένων θα κάνει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντάμωμα Μεσσηνίων με Κρητικούς και προβολή της ταινίας της Ελένης Βλάσση «Ένας Θεός Γεννιέται».

Στο επιστημονικό μέρος οι εργασίες του Συμποσίου θα γίνουν στο Φιλοσοφικό Κέντρο (στη Μεσσήνη). Στο πλαίσιο του συμποσίου, το βράδυ του Σαββάτου στην Αρχαία Μεσσήνη, γίνεται και το 3ο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε