Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αχαϊα: Δίκη για τον διευθυντή που έφαγε 3,6εκ.€ και έγινε καπνός!

Αχαϊα: Δίκη για τον διευθυντή που έφαγε 3,6εκ.€ και έγινε καπνός!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2011 | 12:37
Πρώτη δημοσίευση: 01.06.2011 | 09:38

Τον ψάχνουν 7 ολόκληρα χρόνια αλλά δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν...

Στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας εκδικάζεται στις 8 Ιουνίου η υπόθεση της απάτης που είχε αποκαλυφθεί προ επταετίας στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Γούναρη. Κατηγορούμενος, ο πρώην διευθυντής της, που παραμένει μέχρι σήμερα ασύλληπτος.

Φέρεται ότι ζημίωσε την τράπεζα με το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται εκτός από τον Διευθυντή, άλλα έξι άτομα κατηγορούμενα για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση με την κατηγορία της απάτης, άμεσης συνέργειας και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με το dete.gr, η υπόθεση διερευνήθηκε από την τράπεζα όταν διαπιστώθηκε σε έλεγχο πως γίνονταν καταθέσεις που υπερέβαιναν τα 300.000 ευρώ με επιτόκιο... 89%. Ποιο ήταν το κόλπο; Ο κατηγορούμενος άνοιγε προθεσμιακές καταθέσεις τις οποίες... έκλεινε αυθημερόν! Οι προθεσμιακές αυτές καταθέσεις είχαν τοκοφόρο ημερομηνία (το λεγόμενο valeur) μέχρι και ένα έτος. Χαρακτηριστικό πως για μία εικονική κατάθεση των 200.000 ευρώ, ο τόκος έφτανε... τις 134.000 ευρώ. Οι περισσότερες αναλήψεις γίνονταν από άλλο κατάστημα της Αγροτικής τράπεζας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με υπάλληλο του καταστήματος που είναι κατηγορούμενη.

Εκτός των παραπάνω ο πρώην διευθυντής είχε προβεί σε άνοιγμα λογαριασμών ταμιευτηρίου σε ονόματα τρίτων προσώπων στους οποίους κατέθετε ανύπαρκτα ποσά και τα εισέπραττε αυθημερόν. Φρόντιζε μάλιστα να εξαλείφει κάθε στοιχεία που θα οδηγούσε στην αποκάλυψη της απάτης, καταστρέφοντας τις καρτέλες των καταθετών. Επρόκειτο για άτομα της εμπιστοσύνης του διευθυντή, γεγονός που ο ίδιος εκμεταλλεύθηκε.   Διαδώστε αυτό το άρθρο