Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε κρατούμενους- απόφοιτους σχολείου των φυλακών Διαβατών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, μαζί με τα σχολικά τους απολυτήρια, ευελπιστούν να έχουν οι άνθρωποι που αποφοίτησαν σήμερα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Διαβατών. Ευτυχισμένοι που τα κατάφεραν και με θέληση να προχωρήσουν τις σπουδές τους, 13 κρατούμενοι πήραν απολυτήριο Γυμνασίου και 6 απολυτήριο Δημοτικού, με τον 63χρονο Θόδωρο να ξεχωρίζει ανάμεσά τους!

«Ήταν ένας ευχάριστος τρόπος να περάσω τις μέρες μου, μαθαίνοντας διάφορα πράγματα και να καταφέρω τελικά, να πάρω, έστω και σ’ αυτή την ηλικία, το απολυτήριο Γυμνασίου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 63χρονος. Προσθέτει δε χαριτολογώντας, ότι δεν τον ενοχλούσε το …bulling που δεχόταν από τους πολύ νεώτερους συμμαθητές του λόγω της ηλικίας του. Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης που είναι στις φυλακές και παρά το σημαντικό έργο που επιτελεί, τα κενά με τους εκπαιδευτικούς παραμένουν.

«Φέτος, οι 8 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ήρθαν από το υπουργείο στις 29 Φεβρουαρίου 2016» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου Θόδωρος Καραγιαννίδης. Έτσι, το 4ωρο πρόγραμμα κάλυψαν εθελοντές, αλλά και οι 6 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που κάλυψαν όλες τις απαιτούμενες ώρες προκειμένου, όπως τονίζει ο κ. Καραγιαννίδης, «να μην χάσει ο κρατούμενος, ο οποίος είναι κατά βάση καχύποπτος, την αξιοπιστία του απέναντι στο πρόγραμμα». Πάντως, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις φυλακές Διαβατών, ο διευθυντής του σχολείου τού έθεσε το θέμα των εκπαιδευτικών και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι τη νέα χρονιά, «όλοι θα είναι στην ώρα τους».

Την αξία της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπερασπίσθηκαν πάντως, κατά τη σημερινή Ημέρα Ευαισθητοποίησης, οι ίδιοι οι απόφοιτοι, οι οποίοι παρέλαβαν συγκινημένοι τα απολυτήρια τους, ευχαριστώντας τα μέλη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Παρουσίασαν μάλιστα και διάφορα εργαστήρια που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως κατασκευής σαπουνιών και αιθέριων ελαίων και φωτογραφίας. Η γιορτή «έκλεισε» με ένα θεατρικό δρώμενο, τα ακροβατικά της ΜΚΟ «Παιδιά εν δράσει» και τραγούδια, που σιγοψιθύρισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, με αγαπημένο το «Δημοσθένους λέξις».  «Κι αν βγω απ’ αυτή τη φυλακή…»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε