Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έβρος: Τα τάνκς της Χρυσής Αυγής – Οι πόζες ντροπής – Η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού [pics]

Φωτογραφία από Έθνος της Κυριακής
Φωτογραφία από Έθνος της Κυριακής

– Εικόνες που προκαλούν αίσθηση με Χρυσαυγίτες να ποζάρουν πάνω σε άρματα μάχης ντυμένοι στρατιώτες
– Η σημαία της οργάνωσης βρίσκεται μέσα σε όλες τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου
– Το ΓΕΣ έβγαλε ανακοίνωση και τονίζει ότι οι εικόνες δεν τραβήχτηκαν μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο
– Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που φαίνεται στις φωτογραφίες δηλώνει ότι φοβάται για τη ζωή του
– ”Μέχρι το 2012 βλέπαμε στα γραφεία φωτογραφίες του Χίτλερ – Τώρα προσπαθούν να το γυρίσουν” τονίζει 

Οι φωτογραφίες δείχνουν νεαρούς να ποζάρουν με σημαίες της Χρυσής Αυγής πάνω σε άρματα μάχης. Συγκεκριμένα οι 3 πρωταγωνιστές των εικόνων βρίσκονται πάνω σε τανκς και ένα άτομο τραβάει τις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος της Κυριακής. Σε αυτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρώην μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης που υπήρξε πολύ κοντά στους υπόδικους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο, ποζάρει άλλες φορές κρατώντας τη σημαία του συνδέσμου και άλλες δίπλα σε αυτή…

Όπως λέει ο ίδιος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή επειδή απογοητεύτηκε από τη στάση των άλλοτε συντρόφων του, που δεν υπερασπίζονται ανοιχτά πλέον την ιδεολογία του Χίτλερ. ”Μέχρι και το 2012 βλέπαμε στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων φωτογραφίες του Χίτλερ, μας πουλούσαν βιβλία του και ήμασταν ξεκάθαρα ναζιστές” υποστηρίζει. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για ληστεία που αρνείται και επιμένει ότι παγιδεύτηκε από πρώην συντρόφους του. Μετά την αποχώρησή του από τον σύνδεσμο του Νικου Μιχαλολιάκου άρχισε να μιλάει και να δίνει στο φως άγνωστες φωτογραφίες που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης…

Οι πρωταγωνιστές μπήκαν στις θέσεις του τανκ, ένας με μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής και οι άλλοι δύο που φαίνονται, με στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής σαν στρατιώτες. ”Ο εξοπλισμός έχει αγοραστεί από τους χρυσαυγίτες γιατί συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις που διοργανώνουν διάφορες λέσχες εφέδρων” υποστηρίζει. Όπως προκύπτει οι εικόνες δεν τραβήχτηκαν μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο.

Οι Χρυσαυγίτες ντύθηκαν στρατιώτες και έβαλαν τη σημαία τους πάνω σε άρμα που πιθανότατα βρισκόταν σε ανοιχτό χώρο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απάντηση του ΓΕΣ μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της οργάνωσης, ότι υπήρξε συμμετοχή εν ενεργεία λοχαγού, που άνοιξε την πόρτα στα μέλη του συνδέσμου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα μέλη του συνδέσου ντύθηκαν στρατιώτες και πόζαραν στο άρμα χωρίς την ελληνική σημαία. Η μοναδική σημαία που διακρίνεται είναι συτή της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως οι φωτογραφίες, δεν τραβήχτηκαν σε ελληνικό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως: ”Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηρας εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη”.

Πρόκειται λοιπόν σαφέστατα για μια ενέργεια φτηνού «εντυπωσιασμού» με ανάρτηση κομματικών λαβάρων σε στρατιωτικό μουσειακό έκθεμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσβολή προς την ιστορία αυτό που αντιπροσωπεύει. (διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr)

Η Χρυσή Αυγή ζητάει συγχαρητήρια

Ανακοίνωση έβγαλε και ο σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου: ”Όπως αναφέρει η φυλλάδα, ένας κατηγορούμενος για ληστεία που υποτίθεται ότι υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και διώχθηκε αμέσως αφότου αποδείχτηκε τι είναι, έδωσε στο «Έθνος» φωτογραφίες που φαίνεται ο ίδιος και άλλοι να φωτογραφίζονται πάνω σε ένα άρμα μάχης. Αντί, λοιπόν, να δοθούν συγχαρητήρια στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αμέσως διέγραψε ένα τέτοιο κακοποιό στοιχείο χρησιμοποιούν τις μπουρδολογίες του για να κατηγορήσουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών”.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε