Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εύβοια: Αδέρφια… μάλαμα ζωσμένα με γκαζάκια!

Εύβοια: Αδέρφια… μάλαμα ζωσμένα με γκαζάκια!

Κατηγορούνται για εκρήξεις, εμπρησμούς, παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών και του νόμου περί όπλων…

Ο λόγος για 2 αδέρφια ηλικίας 35 και 37 ετών, που από τα ξημερώματα βρίσκονται στην Ασφάλεια Χαλκίδας. Δύο αδέρφια που αργά το βράδυ της Πέμπτης (08/04/2010), έσπειραν τον πανικό, στον σκοπευτικό όμιλο στη Ριτσώνα Χαλκίδας…

Τα δύο αδέρφια πήγαν στον όμιλο με το αυτοκίνητό τους. Ο 35χρονος, έχοντας το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα και κρατώντας φορητό ασύρματο, διέρρηξε με σιδηρολοστό την σιδερένια πόρτα του γραφείου του ομίλου και προκάλεσε εμπρησμό, χρησιμοποιώντας 2 γκαζάκια βουτανίου. Αποτέλεσμα, ήταν το γραφείο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Στη συνέχεια, έριξε άλλα 4 γκαζάκια, σε μεταλλικό γραφείο του ιδίου ομίλου, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του. Λίγο πριν φύγει, έγραψε με σπρέϋ στους τοίχους των εγκαταστάσεων του ομίλου, υβριστικά συνθήματα ποικίλου περιεχομένου.

Όσο ο 35χρονος έριχνε γκαζάκια, ο 37χρονος αδερφός του, τον ενημέρωνε από τον ασύρματο για την κίνηση που επικρατεί. Τα δύο αδέρφια έγιναν αντιληπτά από αστυνομικούς που τους σταμάτησαν για έλεγχο και ξεσκέπασαν την υπόθεση.
 
Στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και 3 φορητοί ασύρματοι. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν: 

– 3 εκπαιδευτικές χειροβομβίδες αμυντικού τύπου.
– Ένα σώμα επιθετικής χειροβομβίδας.
– 18 γκαζάκια 
– 1 ξιφολόγχη,
– 2 δίκοπα ξιφίδια
– 3 μαχαίρια, εκ των οποίων ένα στρατιωτικού τύπου,
– 5 ημιαυτόματα κυνηγετικά όπλα 
– 2 πιστόλια, τα οποία κατείχαν νόμιμα, ως μέλη του εν λόγω Σκοπευτικού Ομίλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε