Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γιάννενα: Η συμφωνία που έδωσε τέλος στον αποκλεισμό του δημαρχείου...

Γιάννενα: Η συμφωνία που έδωσε τέλος στον αποκλεισμό του δημαρχείου...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.01.2011 | 17:10
Πρώτη δημοσίευση: 19.01.2011 | 17:00

Μετά από 18 ημέρες, οι 150 συμβασιούχοι της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων που ζητούσαν την μονιμοποίησή τους και την καταβολή δεδουλευμένων...

σταμάτησαν τον αποκλεισμό του δημαρχείου της πόλης. Ο αποκλεισμός σταμάτησε μετά από διάλογο και συμφωνία ότι θα υπάρξει πολιτική υποστήριξη από την Δημοτική αρχή, για να εξευρεθεί τρόπος για την συνέχιση εργασίας των συμβασιούχων.

«Ο διάλογος ήταν εξαντλητικός και αποδεικνύεται πως τα προβλήματα λύνονται μόνο με συζήτηση και όχι με κραυγές και συνθήματα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της πολιτικής στήριξης, ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως ο Δήμος Ιωαννιτών, μαζί με άλλους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, θα ζητήσει λύση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα στηρίξει κάθε νόμιμη κίνηση των εργαζομένων.

Στην συνάντηση με τους εργαζομένους συμφωνήθηκε επίσης να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για τις περιπτώσεις συμβασιούχων που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης. Μετά από την συμφωνία άρχισε κανονικά η λειτουργία του κεντρικού κτιρίου του Δημαρχείου και την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που μέχρι τώρα δεν γίνονταν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook