Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ηλεία: Επεισόδια στο τμήμα με τον επίδοξο βιαστή τυφλής μητέρας και της κόρης της [pics]

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Στον απόηχο της επίθεσης στη Μανωλάδα αποκαλύπτονται τα όσα ακολούθησαν στο αστυνομικό τμήμα. Ο δράστης μαχαίρωσε άντρα και προσπάθησε να βιάσει μάνα και κόρη…

Ο 18χρονος από το Μπαγκλαντές ήταν σε κατάσταση αμόκ και με δυσκολία οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον κάνουν να καθίσει σε καρέκλα, μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Νωρίτερα ο αλλοδαπός, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται παράνομα στη χώρα και εργαζόταν σε χωράφια της περιοχής, είχε προσπαθήσει να βιάσει μια τυφλή γυναίκα 55 ετών, ενώ μαχαίρωσε έναν 37χρονο ομοεθνή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός έκανε σαν αγρίμι, χοροπηδούσε και αρνιόταν ακόμα και να καθίσει σε καρέκλα. Τρεις αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, αλλά για αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα. Τον άνδρα συνέλαβε αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, που ήταν εκτός υπηρεσίας και άκουσε τις φωνές της γυναίκας.

Το χρονικό της υπόθεσης

To πρωτοφανές περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, σόκαρε την τοπική κοινωνία της Νέας Μανωλάδας με πρωταγωνιστή έναν 18χρονο αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές και θύματα μια τυφλή γυναίκα, την κόρη της και έναν ομοεθνή του. Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε κρατώντας μαχαίρι με σκοπό να βιάσει την 55χρονη τυφλή και δεν σταμάτησε πουθενά έως ότου τον αφόπλισαν άνδρες του χωριού και τον ακινητοποίησαν. Λίγα λεπτά πριν είχε μαχαιρώσει τον 37χρονο ομοεθνή του και να τραυματίσει μια άλλη νεαρή γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε μπει παράνομα στη χώρα μας και βρίσκεται στην περιοχή τον τελευταίο μήνα.

Η επίθεση του δράστη

Ήταν 09.30 το πρωί όταν ο 18χρονος δράστης έφτασε στο κατώφλι του σπιτιού της 55χρονης και της κόρης της που βρίσκονταν στην αυλή τους. Κρατώντας ένα μαχαίρι μήκους 22 εκατοστών, ζήτησε επιτακτικά από την κόρη να ανοίξει την πόρτα και αυτό τρόμαξε τις δύο γυναίκες που άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Η 30χρονη άρχισε να τρέχει και να καταδιώκεται από τον 18χρονο, που ξαφνικά την άφησε και στράφηκε προς την 55χρονη που δεν μπορούσε να δει τον κίνδυνο και να προστατευτεί. Προσπάθησε να ξεφύγει και ο δράστης την σταμάτησε κάτω από το δέντρο που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία…

Προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα για να την βιάσει, όταν έτρεξαν γειτόνισσες να τη σώσουν. Μάνα και κόρη φυγαδεύτηκαν σε γειτονικό σπίτι με τον δράστη να συνεχίζει να τις κυνηγά. Οι γυναίκες βγήκαν από άλλη πόρτα και έτρεξαν να σωθούν σε σπίτι μιας συγγενούς τους. Η νεαρή γυναίκα που είχε ακούσει τις φωνές έτρεξε να βοηθήσει και έβαλε στο σπίτι της τη θεία και την ξαδέρφη της, κλειδώνοντας την πόρτα.

Ο δράστης χτυπούσε με το μαχαίρι τα τζάμια, σπάζοντάς τα και τραυματίζοντας τη νεαρή γυναίκα. Δύο ομοεθνείς του που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, κινήθηκαν προς το μέρος του για να τον σταματήσουν. Όμως ούτε αυτοί μπορούσαν να τον ηρεμίσουν. Τους επιτέθηκε με το μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον ένα, ηλικίας 37 ετών.

Κάτοικοι της Ν. Μανωλάδας μεταξύ αυτών και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας προσπάθησαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα να αφοπλίσουν το δράστη και στη συνέχεια να τον ακινητοποιήσουν. Τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ ο 37χρονος ομοεθνής του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου και χειρουργήθηκε.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας, ιερέας στον Αγ. Νικόλαο Σπάτα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, περιέγραψε τις στιγμές που έζησε η μητέρα και η αδερφή του. «Οι γείτονες τις έσωσαν, αλλά είναι συγκινητικό πως ένας ομοεθνής του δράστη, προσπάθησε να τον εμποδίσει, ενώ τον μαχαίρωσε. Εμείς είμαστε χριστιανοί. Βοηθάμε τους ανθρώπους, τους αγαπάμε όλους, τους δεχθήκαμε και τρόφιμα τους δίνουμε. Η εκκλησία μας και εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους, όμως συμβαίνουν αυτά τα θλιβερά. Ας κρίνει ο κόσμος» σχολίασε.

Η γειτόνισσα Κυριακή Βλάχου περιέγραψε τις στιγμές. «Ακούσαμε τις γυναίκες να φωνάζουν βοήθεια. Δεν μπορούσαν τόσα άτομα να τον κάνουν καλά. Με το ένα χέρι κρατούσε το μαχαίρι και με το άλλο της σήκωνε τα ρούχα. Θα την βίαζε και θα την έσφαζε. Ήταν δέκα άτομα και όποιος τον πλησίαζε τράβαγε το μαχαίρι. Σκοπός του ήταν ο βιασμός και απειλούσε όποιον πλησίαζε, με το μαχαίρι. Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας. Κλειδώνουμε τις πόρτες. Φοβόμαστε και τον ίσκιο μας».

Η γειτόνισσα Αναστασία Καμπούρογλου είδε έναν άνθρωπο σε κατάσταση αμόκ. «Άκουσα τις φωνές των γυναικών, τις φυγάδευσα στο σπίτι μου. Κλείδωσα την πόρτα και εκείνος χτυπούσε να μπει. Βγήκαμε από την από πάνω πόρτα φωνάζοντας σε βοήθεια. Ο περιπτεράς πέταξε μια ζάντα αυτοκινήτου να τον χτυπήσει, αλλά εκείνος δεν σταματούσε με τίποτα. Ήταν σε κατάσταση αμόκ. Τόσα χρόνια τέτοιο γεγονός δεν έχουμε ξαναζήσει».

Η ξαδέρφη και ανιψιά των δύο γυναικών, Μαρίνα – Παρασκευή Μεσμπούρη, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία, ήταν αυτή που κατάφερε να σώσει βάζοντας στο σπίτι της τα θύματα του δράστη. «Άκουσα τις φωνές των γυναικών και βγήκα έξω. Είδα τη θεία και την ξαδέρφη μου και τον μπαγκλαντέζο να προσπαθεί να σηκώσει τη φούστα της θείας μου. Ο κόσμος γύρω ήταν ανήμποροι. Μπήκαν εδώ στο σπίτι του σε κατάσταση σοκ. Κλείδωσα την πόρτα και ο δράστης σε κατάσταση αμόκ προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι. Τα θραύσματα με πέτυχαν στο πρόσωπο και με έκοψαν. Ο δράστης δεν καταλάβαινε τίποτα. Ένας γείτονας πήρε ένα ξύλο, τον χτύπησε, και ο Μπαγκλαντέζος δεν σταματούσε με τίποτα».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ανδρέας Χαμουζάς, καταδίκασε το γεγονός αυτό. «Είχαμε ένα άσχημο περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε. Τέτοια επίθεση δεν είχε αναφερθεί στο χωριό μας. Ληστείες και κλοπές υπάρχουν. Από τις μαρτυρίες καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος δεν ήταν ψυχολογικά καλά. Ίσως είχε κάνει χρήση ουσιών. Καταδικάζουμε το γεγονός και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο».

Πηγή: ilialive.gr, thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε