Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κάλυμνος: Επιχειρηματίας ζητάει από το δημόσιο 183.000.000€ – Η επένδυση που δεν έγινε ποτέ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως συμφώνησε να κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα στη νησίδα ”Νερά”, αλλά όπως υποστηρίζει η συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ. Σε λίγες μέρες τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά…

Την 15η Ιουνίου 2017 θα συζητηθεί, μετά από αναβολή, ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, η  αγωγή που υπέβαλε ξενοδοχειακή και τουριστική εταιρεία κατά του δήμου Καλύμνου, με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση, ύψους 183.443.193 ευρώ! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», τον Αύγουστο του 2015, η εταιρεία μίσθωσε νησίδα στην Κάλυμνο και κίνησε τις διαδικασίες για την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Η επένδυση δεν υλοποιήθηκε με υπαιτιότητα, όπως επισημαίνει, του δήμου Καλύμνου και της κυβέρνησης, αφού η νησίδα κρίθηκε στην πορεία προστατευόμενη.

Η αγωγή, που περιελάμβανε το Υπουργείο Αιγαίου και το Ελληνικό Δημόσιο, διαχωρίστηκε ως προς αυτούς και δικάστηκε αυτοτελώς. Η εταιρεία έχασε την αγωγή και στους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας και έχει ζητήσει την αναίρεση της. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου αποφάσισε έτσι να αναβάλει την υπόθεση μέχρι να κριθεί αμετακλήτως το συγκεκριμένο σκέλος της ένδικης διαφοράς.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία με αίτησή της προς τον Δήμο Καλυμνίων ζήτησε τη μίσθωση της νησίδας «ΝΕΡΑ», κυριότητας του τελευταίου, προκειμένου να ανεγείρει τουριστική μονάδα, χωρίς επιβάρυνση του εν λόγω δήμου, η σχετική δε δαπάνη θα καλυπτόταν από ίδια κεφάλαια, τραπεζική χρηματοδότηση ή κρατική επιδότηση. Η επενδυτική πρόταση συνίστατο στην κατασκευή επί της ερημονησίδας ξενοδοχειακής μονάδας πολυτελείας, δυναμικότητας 720 κλινών και 329 δωματίων.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε