Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταδικάστηκε ο καστανάς της Θεσσαλονίκης!

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον μικροπωλητή που συνελήφθη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη να πουλάει κάστανα, χωρίς να έχει στην κατοχή του την απαιτούμενη άδεια.

Η δίκη του έγινε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την κατάθεση των μαρτύρων η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να απαλλαγεί από το αδίκημα της απείθειας αλλά να κριθεί ένοχος για το ότι στερούνταν άδεια.

Η υπόθεση του καστανά είχε προκαλέσει σάλο σε όλη τη χώρα, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό μάλιστα, να τηλεφωνεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για το περιστατικό.

Σήμερα, το δικαστήριο έκρινε τον καστανά ένοχο, να καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών, για το ότι δεν είχε άδεια, με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια ο μικροπωλητής αφέθηκε ελεύθερος…

Τι είπε ο ίδιος ο καστανάς

Σημειώνεται ότι ο καστανάς, χρόνια τώρα πουλάει κάστανα στο κέντρο της πόλης. Ο 61χρονος απολογήθηκε ότι είχε 5ετή άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, η οποία έληξε το 2007 και έκτοτε δεν την ανανέωσε, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρέη του προς το ΤΕΒΕ και την Εφορία προσεγγίζουν σχεδόν τις 150.000 ευρώ.

“Δεν θέλω να χρωστάω. Μία άδεια θέλω να πουλάω κάστανα για να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί. Είμαστε εννιά αδέλφια” είπε. Αρνήθηκε ότι εξύβρισε τους αστυνομικούς που ζήτησαν να τον ελέγξουν, τονίζοντας ότι στη διάρκεια του ελέγχου ζαλίστηκε κι έπεσε κάτω ενώ όταν συνήλθε, τους ακολούθησε κανονικά στο αστυνομικό τμήμα. “Τους γνωρίζω τους αστυνομικούς και με γνωρίζουν κι εκείνοι. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα στην Αστυνομία” πρόσθεσε.

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο αστυνομικός που επιλήφθηκε της υπόθεσης. “Δεχθήκαμε καταγγελία από πωλητή και πήγαμε να κάνουμε τον προβλεπόμενο έλεγχο. Δεν έχει άδεια από το 2007 (…). Μας πέταξε ένα ντοσιέ και μας είπε πάρτε δρόμο. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε αλλά άρχισε να φωνάζει περισσότερο και να μας πετάει κάστανα” κατέθεσε ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι αφού κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών, δέχθηκε να προσαχθεί στο τμήμα.

Πηγή: seleo, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε