Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: Απελευθέρωση αρπακτικών στο Γιούχτα

Κρήτη: Απελευθέρωση αρπακτικών στο Γιούχτα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2011 | 09:11
Πρώτη δημοσίευση: 04.11.2011 | 09:04

Τα αρπακτικά, όπως γεράκια και γύπες, θα απελευθερώσει το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στη μία το μεσημέρι, στην κορυφή του Γιούκτα στις Αρχάνες.

Ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία των Αρχανών στις 12:30 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πάει οδικώς στο σημείο της απελευθέρωσης με αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η δωρεάν μεταφορά από το Ηράκλειο με λεωφορείο για τους επισκέπτες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Όλα τα πτηνά που θα απελευθερωθούν βρέθηκαν τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα στην ενδοχώρα της Κρήτης, δέχτηκαν πολύμηνη ιατροφαρμακευτική φροντίδα στο Κέντρο Περίθαλψης του Ε.Κ.Π.Α.Ζ στην Αίγινα, ανάρρωσαν και θα εμπλουτίσουν με την επανένταξή τους την πανίδα του νησιού.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, στην εκδήλωση απελευθέρωσης συμμετέχουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το Δασαρχείο Ηρακλείου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ζωόφιλη Δράση και ο Δήμος Αστερουσίων...   Διαδώστε αυτό το άρθρο