Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ στα Δερβενοχώρια – Πολλά και διάσπαρτα τα πύρινα μέτωπα στο βουνό – Ηρωική προσπάθεια από τους πυροσβέστες

Μάχη με τις φλόγες και τα μποφόρ στα Δερβενοχώρια – Πολλά και διάσπαρτα τα πύρινα μέτωπα στο βουνό – Ηρωική προσπάθεια από τους πυροσβέστες

– Η πυρκαγιά που καίει σε δύβατη περιοχή ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Σταφάνη
– Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο σημείο
– Η φωτιά παρουσίασε ύφεση αλλά στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε
– Μάχη για να μην περάσει σε Ασπρόπυργο και Πάρνηθα
– Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ, πήρε φωτιά ο κινητήρας!
– Εμπρησμό “βλέπουν” κάτοικοι και φορείς
– Κάηκαν μαντριά και ζώα
– Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα παραμένει κακή ενώ οι άνεμοι 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή προβληματίζουν περαιτέρω την πυροσβεστική που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορισει μέχρι το βράδυ τη φωτιά.

Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες και το δύσβατο σημείο δυσκολεύουν την κατάσταση

Έτσι, παρά την τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βουνό σε διάσπαρτα μέτωπα.

Επιπλέον, η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης.

Eπί τόπου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος εξήρε τους πυροσβέστες για τη μάχη που δίνουν με τις φλόγες.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής πάνω από χίλια στρέμματα πευκοδάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη…


Στην περιοχή ενεργούν από αέρος επτά πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα.

Στη μάχη της πυρόσβεσης συμμετέχουν 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 άτομα από τον στρατό και 16 οχήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση, 6 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 5 μηχανήματα.


Έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους και μαντριά με ζώα ενώ προς το παρόν δεν κινυνεύει κατοικημένη περιοχή αφού η φωτιά είναι στο βουνό.
 

Παραλίγο τραγωδία – Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ

Πυροσβεστικό αεροσκάφος, που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ώρα που οι πιλότοι του αεροσκάφους πετούσαν πάνω από τη φωτιά κι έριχναν νερό, εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Αν και το πρωί φάνηκε ότι η φωτιά ελέγχεται και παρουσιάζει ύφεση όπως είπε στο Newsit.gr ο Πρόεδρος της Κοινότητας Στεφάνη, Γιάννης Φιλίππης “τα πράγματα δυσκολεύουν” λόγω του αέρα…

 

Υπόνοιες για εμπρησμό

“Η φωτιά δεν πιάνει από μόνη της στις 22.00 το βράδυ αυτό είναι το μόνο σίγουρο”, είπε μιλώντας στο Newsit ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας, Σταμάτης Σπυρίδωνας.

Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που βρίσκεται στην περιοχή μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό: «Στις παρυφές του ίδιου χωριού από ανύποπτο σημείο ξεκίνησε μια μικρή φωτιά και καθώς έπεσε μέσα στην πλαγιά που είναι πυκνή ακούστηκαν πάρα πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί»

Πρόσθεσε πως από το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας και ότι η καταστροφή είναι θηριώδης. «Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό και φαίνεται από το αρχικό σημείο», είπε η Κύρα Αδάμ.

Το ίδιο υποστηρίζουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής που επίσης αναφέρουν ότι άκουσαν εκρήξεις την ώρα που ξέσπασε η φωτιά…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕΡεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε