Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα φωτιά απειλεί τη Βιάννο – Κινδυνεύει το πευκοδάσος του Συκολόγου

Από την προηγούμενη καταστροφική πυρκαγιά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από την προηγούμενη καταστροφική πυρκαγιά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ιεράπετρα και απειλεί την πολύπαθη περιοχή της Βιάννου! Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε ρεματιά στη θέση Γδόγια της Ιεράπετρας και αν δεν καταφέρουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να την ελέγξουν και περάσει από την άλλη πλευρά, τότε η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, οι φλόγες απειλούν το πευκοδάσος του Συκολόγου.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο. Επιχειρούν 13 οχήματα της Πύροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 άνδρες ενώ ενισχύονται και από ένα πεζοπόρο τμήμα.

Στην περιοχή βρίσκονται ο δήμαρχος της Βιάννου Πάυλος Μπαριτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης για να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης και να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρες των όμορων δήμων.

Μιλώντας στο PrismaΝews.gr o κύριος Μπαριτάκης είπε ότι γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους πυροσβέστες να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο και να μην επιτρέψουν στις φλόγες να κάψουν το πευκοδάσος γιατί τότε η καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Ιεράπετρα εκτείνεται σε διάφορα μέτωπα γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο ενδεχόμενο εμπρησμού!

Πριν από λίγο, το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε προς το Μύρτος, καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών…

Διαβάστε ακόμα:

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους για την φωτιά στην Βιάννο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε