Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο γηραιότερος διαδηλωτής στο Ηράκλειο

Ο γηραιότερος διαδηλωτής στο Ηράκλειο
ΦΩΤΟ από το CretaLive
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.11.2012 | 17:36
Πρώτη δημοσίευση: 06.11.2012 | 17:35

Τι κι αν κουβαλάει 85 χρόνια στην "καμπούρα" του; Τί κι αν χρειάστηκε να πάρει το λεωφοερείο από το χωριό του για να κατέβει στη συγκέντρωση και την πορεία; Τι κι αν η ζέστη έκανε τη ζωή δύσκολη ακόμα και σε πολύ νεότερους που βρέθηκαν στη διαμαρτυρία, σήμερα, στο ΕΚΗ;

Ο κύριος Μιχάλης Φανουράκης από την Επισκοπή Ηρακλείου, ούτε που το σκέφτηκε.
Πήρε την μπαστούνα του και κατέβηκε να διαδηλώσει για το "άδικο και τη συμφορά που φέρνουν τα νέα μέτρα".
Εκείνος τη ζωή του την έζησε για τα καλά. Πρόλαβε, μάλιστα, και την κατοχή του '41, την πρώτη κατοχή που, όπως λέει, έζησε στη ζωή του.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο και ξέρει τι θα πει διχασμός.
Γι'αυτό, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το λέει: "Να μη μας διχάσουνε. Μην τους αφήσουμε να σπάσουνε το μέτωπο του λαού γιατί όλα αυτά τα έχουνε καλά σχεδιασμένα, εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το χάλι".

Θυμάται τους αγώνες που έδωσε στα νιάτα του και λέει προφητικά πως "έστω και ένας Ρωμιός να μείνει πάνω στον τόπο, δε θα τους αφήσει να διαλύσουν τη χώρα και να κατακλέψουν τον πλούτο της".

Συμβολικά και ο ίδιος, όσο τον κράτησαν τα πόδια του, έκανε μια μικρή διαδρομή με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, στους δρόμους της πόλης. Μετά επέστρεψε με τους άλλους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ελευθερίας.

Ποιος το περίμενε - ούτε καν ο ίδιος - πως στα 85 του, θα έβγαινε ξανά στους δρόμους, ζητώντας, όπως και το '40, ένα πιάτο φαΐ...

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Λαοθάλασσα... απελπισίας για τα νέα μέτρα!   Διαδώστε αυτό το άρθρο